keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Ultrakutsu!

No nyt se ultrakutsu vihdoin tuli! Kaksi viikkoa. Voi miten jaksan odottaa! :)

Vähän ärsyttää kuitenkin edelleen, että neuvolassa terkkari kirjoitti koneelleen minun mielestä väärät raskausviikot. Hän laski ne kuukautisten perusteella, vaikka oltiin jo käyty alkuraskauden ultrassakin, jonka mukaan minä taas lasken viikot. Mainitsin asiasta ja terkkarikin taisi hoksata laittaneensa vähän hassusti, mutta sanoi sitten, ettei voi niitä enää Efficaan korjata. Että saattaahan ne muutenkin muuttua sitten vielä.

Arvasinkin, että tämä tuleva niskaturvotusultra yritetään laittaa meillä päin juuri tasan raskausviikolle 12+0. Mutta nyt se siis menee pari päivää yli sen. Ihan periaatteen vuoksi vähän ärsyttää. Joudun luultavasti odottamaan nyt terkkarin takia ylimääräiset kaksi päivää. Hehheh malttamaton.

Viime raskaudessa laskettu aika muuttui usean päivän verran juuri nt-ultran perusteella. Mietityttää vähän, että miten luotettava nt-tulos nyt on, jos viikkoja onkin sitten mittaushetkellä kasassa jo luultua enemmän, esim. 13+.

Täytyy keksiä kaikkea muuta mukavaa näille kahdelle viikolle. Ja kyllähän taaperoinen toki saa ajatukset muualle. Kauheasti on vain nyt ruvennut pyöriä mielessä nämä raskausjutut.


Lisäys: Kävin äsken katselemassa ekaa kertaa netistä omia potilastietojani ja siellä luki ensimmäisen ultran kohdalla, että "löydetty sikiöhahmo, jolla elonmerkit". Olipa ihana vielä lukea nuo sanat. <3

5 kommenttia:

  1. Hienoo että kutsu on nyt plakkarissa! Eli ei muuta kuin malttamattomana odottamaan. Mie sain kutsun jo 11+1, vähän harmittaa ku tuli ni aikasin, oisin toivonu kaverin olevan vähä isompi ultraushetkellä. En meinaa oikeen luota tuohon meijän ultralääkäriin. Viimeksi heitti lasketun ajan viikoilla etiäpäin vaikka yritinki panna hankaan että ovis taisi olla jo muutamii viikkoi aikasemmin. Ja hänestä oli ihan normaalia että tunsin kaverin potkiskelevan jo viikon 16 alussa. Mutta sitten kaveri syntyikin jo isona ronttina kolmisen viikkoo ennen laskettuu aikaa mikä oli vallan kätsyy, ei menny viimeset viikot ootellessa vaan pääsi lähes suoraan töistä vauvanhoitoon. Tällä kertaa ovis tikutettiin ni ei tartte luottaa omiin tuntemuksiin ja ei oo väliä mitä hän tällä kertaa yrittää antaa lasketuksi ajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh lääkäriä, kuulostaapa hiukkasen hassulta että niin paljon muutti laskettua aikaa. Varsinkin nyt jälkeenpäin kun tiedetään että vaavi syntyi etuajassa ja isona.

      Eihän sillä tavallaan ole mitään merkitystä, että mikä se laskettu aika on, mutta mä kyllä toivoisin, että sen määrittämisessä oltaisiin aika tarkkoja. Ylihän se meillä saattaa muutenkin mennä, mutta on kiva seurata raskautta tietäen, että ainakin suunnilleen on meneillään ne sikiön kehitysvaiheet kuin voisi luullakin.

      Mulla taisi muuten viime raskaudessa tuntua kuplintaa ja muuta jo rv 16+. Mun pitäisi itse vielä lueskella lisää noita vanhoja blogitekstejä, kun sinne oon niitä kirjannut silloin joulun tietämillä 2013. Ajattelin jo tässä yksi päivä, että periaatteessa ei tässä ole kovinkaan pitkä aika, kun voi liikkeitä alkaa kuulostella. =)

      Poista
    2. Tällä kertaa sikiön koon mittaaminen onnistui paremmin. Laskin ite ultran ajankohaksi 11+1 tikutuksen perusteella ja ultralääkäri muutti sen 11+4 eli sikiö ois saannu alkunsa kolme päivää ennen ovista. Mutta ei nököä muutaman päivän päälle, kuhan on sinnepäin. Nyt papereissa lukee että eellinen synnytys ennenaikainen, joten loppuaikana on varmaan jatkuva syyni päällä. Mutta samapa tuo, eihän se haitaksi ole.

      Poista
  2. Ultrassa ei ole väliä millä viikoilla mennään, jokaiselle päivälle on oikeat mitat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tiesinkin, että nt-ultrassa eri raskausviikoille on omat vertailuarvonsa, eli viikkojen määrä vaikuttaa siihen, mikä niskaturvotus on vielä ok. Eikös nt-ultra kuitenkin pidä tehdä aina tiettyyn raskausviikkoon mennessä, jotta tulos olisi luotettava? Olen käsittänyt, että sen jälkeen sitä ei niin kannattaisi edes enää tehdä. Onko se raja rv 13+6? Ihan vain kiinnostaa, vaikka kyllähän me aika tarkalleen tiedetään meidän sikiön hedelmöityshetki ja sitä kautta raskausviikot. =)

      Poista