tiistai 8. heinäkuuta 2014

Neuvola 1kk

Vauvalle tulee huomenna ikää tasan neljä viikkoa, ja tänään käytiin 1kk-neuvolassa. Meidän neiti oli kasvanut oikein hyvin: painoa reilut 5300g ja pituutta huimat 57cm! Ja kyllä sen huomaa vauvaa käsitellessäkin, että jäntevyyttä löytyy enemmän kuin ihan alkuaikoina. Rakas vauva. <3

Puhuttiin neuvolassa ihottumasta ja terkkarin mielestä aika tavallisen näköinen vaippaihottuma, elikä vieläkin enemmän nyt vaan ilmakylpyjä ja rasvausta jatketaan. Sinkkivoide ja Bepanthen ollut käytössä ja niitä terkkari meille suosittelikin. Tuli jotenkin hyvä mieli, kun kuuli, että tavallisen oloinen pulma. Vaikka sen tiesikin, niin lohdutti kuulla se terkkarin sanomana. Napa on myös parantunut hyvin. Pariin päivään siitä ei ole tullut enää vertakaan. Pään aukile on kuulemma vielä melko suuri, eli sitä sitten lääkäri katsoo kuukauden päästä kun on seuraava käynti.

Ilmavaivoistakin juteltiin ja saatiin hierontaohjeita (joista monet kyllä jo tiesinkin). Terkkari myöskin ehdotti, että voisin kokeilla lypsämistä ennen imetystä, jotta maitoa ei tulisi niin suurella paineella aluksi. En ole kokenut, että maitoa suihkuaisi mitenkään, mutta kyllähän vauva toisaalta aikamoisella vauhdilla nieleskelee ja hotkiikin, ainakin aluksi. Kyselin terkkarilta vauvan pulleasta ja pinkeästä mahasta ja sanoi, että vaikuttaisi nimenomaan siltä että ilmaa mahassa on. Koin tänään taas myös ahaa-elämyksen vauvan hoitoon liittyen. Ollaan yritetty välillä pitää vauvaa mahallaan, mutta vauva ei ole siitä oikein välittänyt. On yleensä vain itkenyt kovasti. Mutta ehkä ei olekaan ollut sopiva hetki vauvan mielestä tai sitten ei olla osattu laittaa häntä siihen mukavasti. Minun rakas sisko sai nimittäin tänään vauvan nukahtamaan mahalleen syliinsä ja siirrettiin vauva sitten sohvalle jatkamaan unia mahallaan. Vauva nukkuu päivisin ihan sikeästikin, kunhan pääsee uneen. Nyt vieläkin (2 tunnin jälkeen) nukkuu tuossa minun vieressä sohvalla tyytyväisenä. Ja mikä loistava rupsutus kuuluu välillä! Aivan mahtavaa! Täytyy nyt vaan vielä enemmän laittaa vauvaa masulleen nukkumaan näin päivällä, kun olen itse lähellä vahtimassa. En ole ehkä riittävästi yrittänyt saada häntä nukkumaan siten. Öisinhän vauvaa ei suositella nukutettavan mahallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti