tiistai 30. kesäkuuta 2015

Lapsen ruokajutut mielessä

Eilen oli jotenkin tosi väsynyt ja hankala päivä. Mieli maassa. Vaikka olin nukkunutkin ihan hyvin edellisenä yönä. Mietin paljon ulkonäkö- ja ruoka-asioita ja kirjoitin niistä toiseen blogiini eli tänne. Jälkikäteen mietin, että myös helteinen päivä saattoi väsyttää kroppaa. Ja juuri alkanut sokerilakko. Ja mikä lie.

Tänään on ollut heti jo parempi mieli. Eilen illalla ilostutti myös se, että mies ehdotti meille kahdenkeskisiä treffejä perjantaille ja varmisti jo mummunkin tyttöä hoitamaan. Mummu myös haluaisi tulla jo sitä ennenkin joku päivä leikkimään lapsen kanssa. Tosi mukavaa.

Eilen tehtiin illalla kasvislasagnea ja siitä tuli kutkuttavan hyvää. Siis jotenkin tosi paljon parempaa kuin yleensä. Kesäkurpitsaa, sipulia, parsakaalia, linssejä, tomaattia, hyvää tomaattimurskaa, lasagnelevyjä, maitoa, mausteita. Yleensä laitan omaan lasagneeni juustoa päälle, mutta tämä ei kaivannut sitäkään. 

Tuli hyvä mieli myös siitä, kun lapselle maistui tosi hyvin pakastemustikat iltapuuron kanssa. Meiltä loppui mustikat jo aikaa sitten eikä siksi ole annettu niitä lapsellekaan vielä, mutta ystävällinen anoppi toi meille lisää. Ihana mummu. Lapsi on yleensä syönyt puuron kaupan hedelmäsoseen kanssa, mutta on ihanaa kun saadaan noiden valmiiden soseiden kulutusta vähemmälle. Lapsi kun söisi niitä minkä kanssa vaan. Tästä lähtien syödään mustikoita ja vähitellen myös tuoreita tämän kesän marjoja. :) Myös nektariini maistui lapselle tänä aamuna, mistä olin tosi iloinen. Tyttö on yleensä vähän epäileväinen uusien ruokien suhteen. Laittaa suuhun, mutta työntää heti samantien pois. Nektariinia halusi kuitenkin lisääkin. Minua ilostuttaa aina paljon, kun lapsi syö samaa ruokaa meidän kanssa ja suostuu maistelemaan uusia makuja. Siihen on nyt pyrittykin. En ole enää ostanut kaupan ruokasoseita kotiin. Olen suosiolla tehnyt ruoasta vielä aika hienojakoista, jotta saisin tutustutettua lapsen ensin uusiin makuihin. Jotkut ruoat lapsi syö karkeinakin palasina, esim. kurkkua, raejuustoa, hedelmiä, Talk-muruja. 

Myös lehmänmaito on alkanut maistua lapselle yhä enemmän. Nokkamukista juodaan ruoan yhteydessä. Kyllä minua vähän mietityttää lehmänmaidon terveellisyys ja tiedän, että sitä ei ole ihmisen elimistölle tarkoitettu. Nyt ei ole kuitenkaan ollut resursseja paneutua asiaan tarkemmin. Kauramaito on varmaan hyvä vaihtoehto, mutta pitäisi ensin tutkia, mitkä ovat sen antosuositukset tuon ikäiselle ym.

On helpottavaa kun lapsi syö samaa ruokaa meidän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti