sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Viikonloppureissulla Tampereella

Nyt on kotiuduttu kahden yön kesäreissulta Tampereelta. Kotiin on aina kiva tulla, vaikka olihan matkallakin mukavaa! Autoilut menivät hyvin tytön nukkuessa. Säät olivat enemmän kuin kohdallaan. Etukäteen odotin epävakaata, mutta saatiinkin vain aurinkoa yhdellä pienellä sadekuurolla. Hotelli Ilves palveli meitä hyvin ja siitä on tulossa meidän kantispaikka. Muualla ei tosin olla Tampereella oltukaan, kun se on muutenkin meille uudempi retkikohde.

Käveltiin kaupungilla ja poikettiin Pikku Kakkosen leikkipuistossa. Tyttö tykkäsi tosi paljon keinua toisten lasten kanssa sekä katsella Nimipäiväonnittelu-ohjelmasta tuttua Touho-hahmoa. Liikkeellä oli paljon lapsia vanhempineen ja erityisesti kiinnitin huomiota siihen, että läsnä oli monia isiä lapsiensa kanssa kahdestaan. Se näytti jotenkin mukavalta ja tuli hyvä mieli. Ihana että isät touhuavat lasten kanssa!

Lauantaina vietettiin useampi tunti Särkänniemessä. Minäkin pääsin jopa pari kertaa suosikkilaitteeseeni eli Tornadoon ja tietenkin jonotin etupenkkiin. Kiljuin ja nauroin. Pitkiä jonoja ei ollut laitteisiin, vaikka oli viikonloppu. Oli leppoisaa. Tyttö nukkui pienet päikkärit rattaissa ja sillä välin me istuskeltiin rauhallisesti terassilla juomien ja herkkujen parissa. Tytön herättyä hänkin sai syömistä ja sitten ihmeteltiin kotieläimiä Särkänniemen Koiramäessä. Ensi vuonna voidaan ehkä tehdä tytön kanssa Särkänniemessä vielä enemmän, esim. mennä possujuniin, karuselleihin ym. Silti nytkin oli hauskaa.

Iltapäivällä käytiin uimassa hotellin allasalueella. Tyttökin ui ensimmäisen kerran ihan oikeasti. Ilveksen lastenallas oli mukavan lämmin ja saatiin uida rauhassa. Ei ollut vielä muita lapsia. Tyttö tykkäsi tosi paljon polskia uimarenkaan avulla uimapalloa jahdaten. Pidettiin tietysti koko ajan hyvin kiinni että pysyi pinnalla. Nopeasti käytiin saunassakin. Minä tytön kanssa naisten osastolla. 

Muutenkin lapset tuntuivat tärkeiltä vierailta hotellissa. Välillä käytiin leikkihuoneessa pomppimassa pomppulinnan reunalla, kokeilemassa kävelykärryä ja muita leluja sekä ihmettelemässä ja ihastelemassa Onni Oravaa, joka tuli tanssimaan lapsille aina tiettyyn aikaan päivästä. Ensimmäisen kerran kun tyttö näki oravan hotellin aulassa, häntä vähän jännitti. Toisella kerralla halusi kuitenkin jo mennä koskemaan oravan isoa nenää.

Lapsen iltapuuroa varten pyydettiin hotellin ravintolasta syvä lautanen ja keiteltiin puuro meidän kerroksessa olleella mikroaaltouunilla. Aamupalan puuro oli ehkä vähän liian suolaista lapsen makuun, se ei maistunut. Jugurttia ja hedelmiä ja muuta sopivaa kuitenkin oli paljon tarjolla. Lapsen suosikki taisi olla vesimeloni. Äidin suosikkeja olivat savujuusto ja sopivan kypsät kiivit. Isän suosikkeja taisivat olla kinkku ja pekoni. :)

Alkuillalla lähdettiin vielä läheiseen ravintolaan syömään ja uni tuli meille kaikille illalla tosi nopeasti. Minäkin taisin mennä nukkumaan jo 21:30. Ravintoloissa on ihan mukava käydä tämän yksivuotiaankin kanssa. Ainoa jännityksen aihe on, kauanko ruoan tulemisessa kestää. Meidän tyttö viihtyy kyllä puoli tuntia ja ylikin kirjojen, lelujen ja leikkien parissa, mutta yleensä käy niin, että sitten kun sen odotusajan jälkeen saadaan ne ruoat eteen niin juuri silloin alkaa mittari tulla lapsella täyteen. Siksi arvostankin tosi paljon ravintoloita, joissa saa ruoan melko nopeasti. Silloin ruoasta ehkä ehtii nauttiakin rauhassa sekä syömään sen lämpimänä.

Kiva reissu taas takana. Matkailu kyllä virkistää. Omat kotiympyrät tuntuvat aina raikkaammilta kun on käynyt yön tai pari jossain muualla. Nyt rauhallista arkea pari viikkoa ja sitten olisi minun oma kesäreissu hyvän ystävän kanssa. Jännää mutta hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti