tiistai 16. kesäkuuta 2015

Neuvolassa ja valokuvauksessa

Nyt alkuviikolla on riittänyt vielä tohinaa viime viikon synttärihulinoiden jälkeen. Eilen käytiin 1-vuotisneuvolassa ja oli oikein kiva ja rento käynti. Juteltiin tavallisia kuulumisia ja tyttö tykkäsi leikkiä neuvolan leluilla. Ruokailuista puhuttiin sen verran, että nyt saa alkaa tosiaan niitä alle 1-vuotiaan ruoka-ainerajoituksia purkamaan ja että voi antaa ihan samaa ruokaa lapselle kuin mitä itsekin syö. Vähän kuitenkin suolan määrää vielä rajoittaen. Maitoon voi myös vähitellen siirtyä ruokajuomana. Mukavaa.

Mitat otettiin ja tyttö kasvaa yläkäyrillä tasaisesti samanlaista hyvää tahtia kuin ennenkin. Pituutta oli noin 80cm ja painoa vähän vajaat 12 kg. Rokotuksetkin saatiin. Kehitys etenee mainiosti ikätason mukaisesti.

Tänään käytiin vielä valokuvauttamassa meidän 1-vuotias. Kiva saada ammattitaitoisen valokuvaajan ottama muisto tästä ikävaiheesta. Päällä tytöllä oli vaalea lyhythihainen kesämekko, jonka mies toi tuliaisena Ranskan matkaltaan keväällä. Mekkoa pidettiin myös juhlissa viikonloppuna. Oli mukavaa, että mekko tuli näin kivasti tarpeeseen. Päässä pinni ja jalassa sukkahousut, välillä myös ilman sukkahousuja. Pieni neiti. <3 Valokuvaaja oli selkeästi ammattilainen ja taitava lasten kanssa. Tyttö ei edes vierastanut mieskuvaajaa lähes ollenkaan, mikä oli jopa hieman erikoista. Hyviä kuvia saatiin nopeasti monia ja erilaisista asennoista. Tyttöä nauratti, kun isi pudotti nallea kameran takana monta kertaa peräkkäin. Saadaan vedokset viikon sisällä. Olen tosi toiveikas, että saadaan hyvät kuvat.

Äsken satoi niin paljon rakeita parvekkeen lasi-ikkunoihin, että tyttö heräsi, noin 30 minuuttia etuajassa. Tänään ja eilen on ollut ihana pitkästä aikaa elää kuin pellossa. Viime viikolla siivosin synttäreitä varten kovasti, niin tämä viikko nautitaan kodikkaasta sotkusta. :) Nyt leikkeihin ja vaipanvaihtoon ja ruoanlaittoon ennen iltapäivän kyläilyjä kavereiden luo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti