lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannuksen vietossa

Pitkä juhannusviikonloppu meneillään ja hyvä mieli. Eilen juhannusaattona oltiin koko päivä anopin mökillä grillaamassa, saunomassa ja nauttimassa järvimaisemasta. Hyttysiä ei ollut niin paljon kuin meille oli etukäteen uhottu eikä edes satanut. Päinvastoin aurinko paistoi. Minä olen muutenkin ollut ihan kyllästynyt noihin juhannussäävoivotteluihin ja uutisotsikoihin: "voivoi juhannuksena ei saada aurinkoa", "voivoi juhannuksena sataa rakeita ja räntää ja kissoja ja koiria", "voivoi ennätysmäärä hyttysiä". Lehdillä ei ole muuta kirjoitettavaa. Huoh. Säähän ei voi vaikuttaa. Piste. Se on mitä on. Olisihan se aurinkoinen lempeä kesäilta ihana. Tai lämmin kesäpäivä. Mutta jos me suomalaiset elettäisi vain aurinkoisella säällä, ei voitaisi paljonkaan tehdä mitään. Jos tykkää saunoa, saunoo varmaan sateellakin. Ja onhan se nähty monenmonta kertaa, että ennusteet ovat yleensä vain hyviä arvauksia, jotka menevät kuitenkin paikallisesti usein pieleen.

Mutta siis leppoisa juhannusaatto. Mies grillasi kaikille ja anoppi oli tehnyt hyvät jälkkärit. Löhöttiin rennosti ja otin kesäisiä luontovalokuvia. Ja saunottiin savusaunassa ah. Illaksi kotiin tuttuihin rutiineihin. Tyttö oli koko päivän onnellinen. Nukkui tavalliset päikkärit vaunuissa ja katseli mielellään järven laineita. Istui metsässä puolukkamättäiden keskellä, kun näpsin hänestä valokuvia. Luki kirjojaan, hoiti nukkea, tanssi papan laittaman musiikin tahtiin sekä halaili mummua.

Jatketaan juhannusta tässä kotona. Otetaan rennosti, grillataan.

Yöt on muuten olleet lähiaikoina aika vaikeita tytölle. Pari-kolme-neljä tuntia nukahtamisen jälkeen on alkanut itkeä kauheasti. Muutamana yönä minäkin olen joutunut mennä lohduttamaan kun isin tassu/syli ei ole riittänyt. Viime yö oli parempi. Kaksi kertaa itki kovasti, mutta isin antama tutti ja tassutus riittivät. Aamukuuden aikaan on yleensä herätty päivään, mutta tänään uni jatkuikin pienen aamuitkahduksen jälkeen 7:35 asti. Ihmeellistä! Tällaista ei ole tapahtunut aikoihin. Me aikuisetkin oltiin aivan uudella tavalla virkeitä aamulla kun saatiin nukkua niin pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti