maanantai 8. kesäkuuta 2015

Ihana olla kotona!

Oltiin tytön kanssa torstaista sunnuntaihin minun vanhempien luona Pohjanmaalla. Minä sain viettää aikaa myös kaikkien sisarusteni kanssa, mikä oli ihanaa. Mummu ja pappa olivat mielissään vauvavieraasta ja leikittivät ja auttoivat hoitamisessa. Oli ihana nähdä, miten pappakin makoili lattialla ja lässytti vauvalle, leikki ja luki kirjaa. Vauva selvästi kiintyikin heihin noiden päivien aikana. Viimeisenä päivänä jo halaili mummua poskelle.

Ulkoiltiin, potkittiin palloa, käytiin kävelyillä, ajeltiin Keskisen kaupalla ostamassa syöttötuoli mummulaan sekä pari kesäpaitaa ja lelua tytölle. Saunottiin ja ihmeteltiin kissaa. Tyttö ei siis saunonut vaan minä. Syötiin mummun hyviä kasvispöperöitä ja herkuteltiin muutenkin. Näin lapsuudenystävää pitkästä aikaa. Mies tuli meidän seuraksi lauantaina ja ajeltiin eläinpuistossa. Pipokin tippui eläimiä katsellessa, mutta löytyi onneksi löytötavaroista. Serkkulapset leikittivät ja kävelyttivät tyttöä paljon ja oli mukava viettää yhteistä aikaa ison perheen kesken.

Yöt olivat reissussa kuitenkin aika huonoja. Uusi matkasänky oli ensimmäistä kertaa käytössä ja se toimi hyvin. Tosin ensimmäisenä yönä nukuttiin vauvan kanssa samassa huoneessa ja vauva rapsutteli sänkynsä kahisevaa reunaa useasti yöllä. Muutenkin oli levoton yö ja heräsin tosi monta kertaa. Seuraava yö oltiin eri huoneissa itkuhälyttimen avulla ja se meni paremmin. Kolmas yö nukuttiin ahtaasti kun mieskin yritti mahtua samaan sänkyyn. Jo viiden aikaan jouduin ottamaan vauvan rinnalle ja nukuttamaan siihen uudelleen. Onneksi viime yö täällä kotona oli taas tavallinen ja vauva nukkui aamuun asti eli 5:40 heräsi.

Myös vauvan hoitaminen ilman miestä oli aika raskasta. Mummu kyllä auttoi paljon syöttämisessä ja leikittämisessä ym. mutta esim. perjantaina vauva nukkui huonosti päikkäreitä, kiukutteli luultavasti vatsakipua ja oli muutenkin vähän ärtyisä. Sellainen on tietysti raskasta aikuisillekin. Illalla onneksi pääsin itsekseni rantasaunaan huokaisemaan päivän rasitusta.

Väsymyksestä huolimatta oli mukava olla mummulassa nyt useampi päivä. Nyt on ihana olla taas kotona. Eilen kun tultiin, olin vain niin tosi onnellinen kotona olemisesta ja kodista, jonka mies oli siivonnut meidän poissaollessa. Syötiin huippuhyviä tortilloja ja sain ottaa rennosti alkuillalla miehen leikkiessä tytön kanssa. Illalla katseltiin vauvan nukkuessa Amazing Racen finaali ja oli mukavan rentoa.

Nyt katse loppuviikon synttärikekkereitä kohti sekä rauhallista kotielämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti