tiistai 24. kesäkuuta 2014

Unia, syömisiä, ilmavaivoja

Olen niin kiitollinen kaikista teidän kommenteista ja kokemuksista, joita jaatte minulle! On aina hyödyllistä kuulla toisten tilanteista. Täällä kotona kun näitä asioita, esim. tätä rintakumijuttua, pyörittelee itsekseen ja miehen kanssa, niin itseltä katoaa helposti sellainen rauhallisuus ja luottamus, että kaikki menee hyvin. Pienestäkin huolesta saa tehtyä suuren, kun on epävarma uudessa tilanteessa.

Viime yönä tyllerö nukkui ennätysunet. Alkuillalla hän nukkui todella pitkään ja syötin unien jälkeen kumilla ja ilman. Ilmavaivoja taisi murulla olla, kun päästeli kaasuja. Yllättäen hän jaksoi loppuillasta olla hereillä kokonaiset kaksi tuntia, välillä vähän syöden, mutta myös pitkään isin kanssa. Hän nukahti joskus 23 aikaan, jolloin siirrettiin hänet minun vierestä omaan sänkyyn. Seuraavan kerran heräsin klo 4 kitinään ja itkuun. Vaipatusta ja minun kainaloon syömään, johon nukahdettiinkin molemmat. Seuraavan kerran heräsin 6.30, mikä tuntui ja tuntuu uskomattomalta. Syötin hänet. Siitä heräämisestä alkoikin sitten tuttu kitiseväinen nukkuminen, jota kesti klo 10 asti, jolloin hän heräsi. Selvästi hänellä oli myös ilmavaivoja aamulla, kun rupsutteli ja välillä ihan kiljaisi sen takia. Jatkoi kuitenkin sitten unta. Kympin aikaan vaipatusta ja tunnin verran syöttämistä ja sitten taas levollisille unille. Erikoista kyllä, että lähinnä vain yöaikaan kitisee ja rupsuttelee. Jos yökitinä olisi alkanut vasta rintakumin käyttöön ottamisen jälkeen epäilisin, että vauva saa kumilla liikaa ilmaa mahaansa.

Neuvolassa muuten sanottiin, että minun kannattaa nyt syöttää vauvaa lapsentahtisesti. Niin olin kyllä tehnytkin. Tällaisen uuden äidin on kuitenkin yllättävän vaikea tietää, milloin lapsella on nälkä. Siis joo sitten kun itkee, mutta jos tulkitsee niitä varhaisia merkkejä, joita suositellaan tarkkailemaan (hamuamista, lipomista ym.), niin niiden perusteella lähes aina olisi ruoka-aika. Ja niinhän sitä neuvotaankin usein, että joka itkuun voi tarjota ruokaa, mutta tulipahan vain mieleen, että jos on vatsavaivoja, niin liika syöminenkään ei varmaan ole hyväksi. Ollaan kyllä aina tarjottu, kun on vähänkään epäilty ruokailuhaluja.

Tuli muuten mieleen, että mitenkähän nopeasti minun syömät ruoat vaikuttaa (jos on vaikuttaakseen) vauvan vatsaan?

Huomenna meidän murunen on kaksiviikkoinen ja aloitetaan d-vitamiinitipat. Ostettiin Rela-merkkistä, jossa on mukana maitohappobakteereja. Mielenkiinnolla katsotaan, miten ne vaikuttavat tai vaikuttavatko ollenkaan pienen masuun. Joskushan d-vitamiinin aloitus aiheuttaa vatsavaivoja. 

Kaipa se täytyy myös hyväksyä, että vauvaa ei voi suojella ihan kaikelta kurjalta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti