torstai 19. kesäkuuta 2014

Kotipäiviä

Nämä ekat kotipäivät on menneet nopeasti ja oikein kivasti. Siirrettiin ensimmäisen yön jälkeen vauva nukkumaan omaan pinnasänkyynsä ja koko perhe on tainnut nukkua nyt ihan hyvin. Vauva nukkuu yleensä pitkän pätkän siinä klo 23 lähtien, viime yönäkin 4 tuntia putkeen. Sitten saattaa olla sekalaisempi aamuyö, kunnes aamulla taas joskus kahdeksan maissa uni alkaa maistua hyvin. En väitä, että meidän pikkuvauvalla olisi selkeää rytmiä vielä, mutta muutamana päivänä on näkynyt vähän tällaisia merkkejä.

Eilen käytiin ensimmäisellä vaunulenkillä. <3 Varsinkin äiti nautti kovasti kesäluonnosta ja lähes tunnin mittaisesta kävelystä raikkaassa ilmassa, samoin vauva nukkui tyytyväisenä vaunuissa. Iltapäivällä pyydettiin mummua kylään ja mummuhan tuli kaasu pohjassa ihastelemaan vaavia. :)

Tänään oli käynti äitiysneuvolassa. Siellä meni oikein hyvin. Vauva nukkui mennessä ja saatiin rauhassa keskustella synnytyksestä ja kotona olemisesta terkkarin sijaisen kanssa. Vauvan napatynkä on alkanut irtoilla ja terkkari käsitteli sitä kuivatusaineella. Vauvan paino oli noussut ihan ok, mutta saatiin silti kontrollikäynti ensi viikolle. Imetin vauvan käynnin aikana ja terkkari kommentoi kivasti maidon riittävyyttä ja vauvan imua. Mukava silti ensi viikolla mennä punnitsemaan vauvaa. Vauva sai myös seuraavan neuvola-ajan lastenneuvolan puolelle sekä minä sain jälkitarkastusajan.

Minulla on jalassa pinnallinen laskimotulehdus. Se tuli pari päivää sitten suonikohjun kohdalle. Suoni on siis nyt kipeä, punainen, kova ja kuumottava. Kävin näyttämässä sitä tänään lääkärille ja sain ohjeen käyttää Hirudoid Forte -geeliä. Lääkäri oli aika erikoinen... ihan kuin olisi ollut humalassa tai aineissa. Katse harotti ja puhe oli hidasta ja vähän sammaltavaakin. Voihan joku ehkä olla tuollainen muutenkin, mutta kiinnitti vain huomiota. Lääkärikäynnin ajan isi odotti autossa vauvan kanssa. Meni hyvin. En tiedä, miten sitten pääsen noihin lääkäri- ym. menoihin, kun mies menee töihin isyysvapaan jälkeen. Onneksi sentään hänellä on tulossa pitkä kesäloma elokuussa. Helpottaa käytännön asioiden hoitamista ja tietysti ihana olla yhdessä perheen kesken kesällä. 

Olen alkanut kirjoittaa synnytyskertomusta, mutta se näyttää etenevän hitaanlaisesti. Jotkut synnytyksen vaiheet ovat itseltä vähän hämärän peitossa. Haluan kirjoittaa sen tarkasti ihan itseäni varten, kun muuten niin helposti unohtuu. Mutta on se siis tulossa tännekin luettavaksi.

Vauva on ihana ja suloinen. Tarkkaavaisena kuuntelee ja katselee meitä. Nimeä ollaan mietitty. Mulla oli yksi selkeä suosikki aiemmin, mutta nyt on rinnalle tullut muutama muukin hyvä vaihtoehto. Saas nähdä, vähän hankalahan se on valita, kun minun mielestä on niin monia kivoja nimiä. Mieskin on ehdotellut suosikkejaan. Uskon, että löydetään kaunis nimi, josta molemmat tykätään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti