sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Laskettu aika, rv 40+0!

Tänään on vihdoin se päivä, jota on laskettu ja jännitetty kuukausia, ja oikeastaan voi sanoa että vuosiakin. Maaginen laskettu aika on saavutettu! Tavallaan tuntuu tosi kivalta, että päästiin tämä odotus aivan loppuun asti. Että päästiin oikeasti kokemaan tämä päivä ja nämä jännittävät ja odottavat tunteet. Tänään voin täysin varauksetta sanoa, että vauva syntyy minä hetkenä hyvänsä.

Olen todella kiitollinen kaikista ystävistä, sukulaisista ja työkavereista, jotka on eläneet tätä odotusta meidän kanssa. Näyttäneet ilonsa ja jännityksensä sekä kyselleet kuulumisia. Vaikka joskus utelut, tiedustelut ja yllättävät vatsan koskettelut on ärsyttäneet ja väsyttäneet, oon iloinen, että niin moni odottaa innolla meidän vauvaa saapuvaksi.

Paljon puhutaan siitä, miten viimeiset raskausviikot on vain odottelua ja että aika käy pitkäksi ja välillä on jo tylsääkin. Niin on minullakin ollut. Odottelua ja odottelua, tylsiä päiviä ja kivempia päiviä, lukemattomien synnytyskertomuksien lueskelua netissä ja lähes päivittäistä pikkusiivoilua kotona, että pääsisi lähtemään sairaalaan kodin jäädessä vähintään kohtuulliseen siisteyteen. Pyykinpesua ja kaupassa käyntiä. Mukavia ja löysiä vaatteita odottamassa olohuoneen pianotuolilla, josta ne on helppo vetäistä päälle vaikka keskellä yötä. Auton akku ladattuna ja mies kotiintulovalmiudessa jopa tenniskentällä.

Odottelua siis ollut. Oonkin ajatellut, että olisi varmaan helpompaa jos ei odottaisi niin paljon. Että keskittyisi enemmän muihin elämän asioihin. Nyt loppuviikolla teinkin niin: vietin tavallisia päiviä enkä miettinyt paljonkaan synnytyksen kulkua tai vauvan hoitoa. Ja oikeasti yhtäkkiä ikään kuin unohdin, että synnytys on niin lähellä. Vähän vaikea selittää. Mutta ei sekään ole tuntunut hyvältä. Kun en olekaan miettinyt synnytystä nyt niin paljon, niin tuntuu, että se yllättää isommin sitten kun se alkaa. Ja että muistanko sitten niitä kaikkia hyviä neuvoja rentoutumisesta ja liikkumisesta ja hengittämisestä ja muusta, jos en ole pitänyt niitä mielessäni lähiaikoina. Niinpä eilen illalla myöhään mun piti vielä lukea läpi kaikki mun pikkuvihkoset synnytyksestä, imetyksestä ja vauvan ensipäivistä, että saisin takaisin sen tiedostavan tunteen, että ihan pian meillä on vauva. Heh. Että sitä vaan tarkoitan, että ihan mielelläni nyt loppuajan odottelen aktiivisesti ja vaikka joka päivä ajattelen synnytyksen alkamista ja kuulostelen omaa kehoani. Siitä tulee valmistautunut olo.

Mainittakoon vielä, että niitä menkkatyylisiä jomotuksia ei ole nyt ollut pariin päivään. Sen sijaan päkijöitä ja pohkeita on särkenyt ja jomottanut, tänäänkin heti aamusta alkaen. Mutta siihen on syynä varmaan toissapäivän ja eilisen pitkät kävelylenkit, turvotus sekä viime yön huonot nukkumisasennot.

Nyt kotiaskareisiin.

2 kommenttia:

  1. Onnea lasketun ajan saavuttamisesta! Kyllä se vain on psykologisesti iso ja tärkeä juttu, jota on odotettu kuukausia, tavallaan vuosiakin, niin kuin sanoit. Nyt vauva voi tosiaan syntyä ihan koska tahansa...

    Minulla tuo maaginen päivä koittaa huomenna, ja huomaan itsekin, miten paljon se on ohjannut ajatuksiani. Suunnilleen näihin päiviin asti olen uskaltanut tehdä suunnitelmia ja sopia tapaamisia, mutta nyt tuntuu siltä, että parasta mennä ihan vaan päivä kerrallaan ja tehdä sitä mikä tuntuu kulloinkin hyvältä. Ei enää mitään suuria tavoitteita. Onneksi kaikki onkin nyt suurin piirtein valmista.

    Levollisia viimeisiä päiviä tai hetkiä ennen synnytystä! Ei tiedä vaikka oltaisiin ihan samaan aikaan tositoimissa, ilmeisesti kuitenkin eri kaupungeissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Silmu! <3

      Minäkin päivä kerrallaan elelen, mitään menoja ei tosiaan uskalla sopia.. ja jo pelkkiä kaveritreffejä sopiessa mielessä käy että joudunkohan perumaan ne. =) Jotenkin aristelen jo lähteä kaupungillekin itekseni, vaikka voisihan sitä ihan hyvin. Pääseehän sieltä aina pois tarvittaessa.

      Tänään tehtiin miehen kanssa vielä suursiivousta ja laittelin viimeisiä juttuja valmiiksi, esim. poistin vihdoin suojamuovin hoitoalustasta ja kokeilin Tens-laitetta käsivarteen, hih, pieniä mutta mulle tärkeitä juttuja. Nyt olis vauvan oikein hyvä tulla.

      Tänään tuossa iltasella tuntui ensimmäistä kertaa alaselässä pistävää vahvaa kipua. Piti ihan nousta istumasta seisomaan. Meni kyllä tosi nopeasti ohi. Heti alkoi tietysti jännittää. :)

      Sulle myös oikein rentoja ja leppoisia loppuraskauden päiviä! Hauska ajatella, että yhtäaikaa oltais synnyttämässä, tosin minäkin veikkaan että eri kaupungeissa. =)

      Poista