keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Ja taas neuvolaterveisiä, rv 40+3

Tänään oli vielä äitiysneuvolakäynti ja hyvältä näytti kaikki. Paino oli ilokseni pudonnut puoli kiloa viime viikon punnituksesta, eli turvotuksella ym. on selkeästi paljon merkitystä. Sf-mitta oli 35,5cm eli hivenen pienempi (0,5cm) kuin viime viikolla. Se kertoo lapsen laskeutumisestakin. Terkkari sanoikin, että vauva on kyllä nyt jo niin alhaalla, että odottelee siellä vain syntymää. Tuntui tosi kivalta kuulla!

Seuraava tarkastuskäynti olisikin sitten yliaikaisuuskäynti rv 41+5. Neuvola-ajalle ei nähty enää tarvetta, kun kaikki on niin hyvin. Toki voi aina soittaa ja käydäkin, jos tulee huolia. Yliaikaisuuskäyntiin on kuitenkin vielä yli viikko ja olen vielä täysin siinä uskossa, että vauva tulee ennen sitä. Ja jos ei tule, niin sitten mennään sinne saamaan mm. painoarviota ja teettämään sisätutkimusta, jonka yhtenä tarkoituksena on kypsytellä paikkoja. Terkkari sanoikin, että useimmiten synnytys käynnistyy viimeistään tuon sisätutkimuksen seurauksena. Ja jos ei käynnisty, sieltä saa vielä yhden tarkistuskäyntiajan, jolloin luultavasti sitten jäädäänkin jo osastolle käynnistelemään synnytystä. Mutta kuten sanoin, ei ole vielä ollenkaan tarvetta ajatella niin pitkälle.

Tänään on ollut taas tosi lämmin päivä, kostea ilma. Kävelyllä tuntui kuin olisi ollut ulkomailla. Ja nuo kesäiset tuoksut! Ruoho, puut, kukat, aivan mahtavaa! Sisätiloissa pärjää hyvin niin kauan, kun aurinko ei porota ikkunoihin. Olenkin jo varustautunut huomiseksi ennustettuun aurinkoiseen hellesäähän mm. vissyllä, mehujäillä ja vesimelonilla. Nam!

Pyykinpesukoneen vaativa ääni ilmoittaa, että pyykit on puhtaat. Niitäpä siis ripustelemaan.

6 kommenttia:

  1. Voimia loppusuoralle, enää muutama päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aivan ihanaa että ihan pian meillä on ikioma vauva! =)

      Poista
  2. Hei Pauliina! Olen seurannut blogiasi mielenkiinnolla jo pidemmän aikaa. Minulla on sama tausta kuin sinulla (lasta on toivottu jo pitkään ja olen joutunut myös kokemaan raskaan keskenmenon ja muitakin ongelmia), mutta nyt olen onnellisesti raskaana. Lasketun ajan perusteella olen sinua vain kaksi viikkoa jäljessä. On ollut todella mukava lukea blogiasi, koska olemme niin samoilla viikoilla ja meillä on niin samantyylisiä ajatuksia eri asioista. Toivotan sinulle kaikkea hyvää odotuksen viimeisiin hetkiin ja itse synnytykseen. Toivottavasti jatkat blogisi kirjoittamista vauvan syntymän jälkeenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi Anne-Mari ja onpa kerrassaan ihana kuulla, että sullakin on vihdoin tärpännyt ja etenkin että olet jo noin pitkällä raskaudessa! Mahtavaa! Ei mene enää kauan kuin säkin saat oman vauvan syliin!

      Minusta on aina niin mukava kuulla, että minun höpötykset täällä blogissa on olleet hyödyllisiä myös muille! Itsekin seurailen kanssasiskojen tarinoita mielenkiinnolla!

      Kaikkea hyvää myös sulle loppuodotukseen ja kesään! =)

      Poista
  3. Mielessä olet <3 Kaikkea hyvää viimeisiin hetkiin ennen kuin vauva on täällä!

    VastaaPoista