tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kotona kolmestaan

Kirjoitan nopeasti kuulumisia. Eilen vasta päästiin kotiin vauvan kanssa. Sairaala-aikaa pitkitti minun oma toipuminen, jossa oli kaikenlaisia mutkia. Niistä kuitenkin on selvitty. Kirjoitan niistä lisää synnytyskertomuksen yhteyteen.

Vauva on ihana ja suloinen. Hänellä on mainio kaksoisleuka ja pulleat posket. Käsivarsissa ja jaloissakin jo makkarat. <3 Vaipoista menee kakkoskoko ja yllätyttiin eilen, kun 56cm yöpuku istui täydellisesti.  50cm-kokoiset vaatteet eivät mene mukavasti päälle, kun on sen verran pullea tapaus. :)

Vauvalla on alusta asti ollut hyvä imuote, mutta alussa meinasi päästää helposti irti. Rintakumia siis käytettiin alussa. Nyt on jo harjoiteltu ilmankin ja yleensä sujuu. Maitoa riittää ja rintakumi auttaa kun rinta on pinkeä. Oon niin onnellinen, että maitoa tulee ja että vauva osaa imeä! Sairaalassa imetin kylkimakuulla, mutta kun yksipuolinen asento meinasi alkaa sattua nänneihin, niin opeteltiin muita asentoja, se perinteinen istuma-asento ja imetys kainalon alta.

Vauva nukkuu yöllä meidän sängyssä ja päivällä äitiyskopassa sohvan nurkassa. Unet on erittäin epäsäännöllisiä, niinkuin näin pienillä tietysti onkin. Välillä pieni nukkuu kolme tuntia putkeen ja välillä heräilee 15 minuutin välein suuta maiskutellen valmiina syömään. Hereillä ollessaan vauva katselee ja kuuntelee tarkkaavaisena. Vauvan syvä katse kyllä vetoaa äidin sydämeen. Karhuemon suojeluvaistokin heräsi jo sairaalassa. Hih. 

Isi kylvetti vauvan sairaalassa ja pikkuinen nautti silminnähden. Myös pyllyn peseminen rauhoittaa.

Torstaina on vauvan ensimmäinen neuvola. Kotikäyntiä ei näin kesällä ole. Meidän oma terkkari on lomalla, mutta ei se haittaa. Kiva päästä kyselemään kaikkia käytännön asioita.

Meillä on maidontuoksuinen koti. Ollaan niin onnellisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti