sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Tuttisuu hoidossa!

En ollut uskoa silmiäni, kun toissapäivänä vauva nukahti tutti suuhun vaunuihin. Kitinä ja itku alkoi taas tuttuun tapaan kun puin vauvan käsiä haalariin. Ihan huvin vuoksi hain ensimmäisen tutin, joka osui käteen keittiöstä ja kappas vain, sehän kelpasi! Ja vaikka vauvan nosti pystyasentoon niin tutti pysyi suussa!! Ohoh. Enpäs olisi uskonut, että meidän tyllerö sen oppii tai että enää kokeillaan edes sitä. Illallakin tutti toimii välillä tosi uniselle ja syötetylle vauvalle.

Tutin keksimisen jälkeisenä yönä vauva nukkui pitkästä aikaa putkeen neljä tuntia! Ihmeellistä! Tosin viime yö oli taas ihan tavallinen iltatissimaratoneineen, 1,5 tunnin syöttöväleineen ja aamupyörimisineen. Kaiken lisäksi vauva heräsi aamulla klo 6 miehen kuorsaukseen. Mur. Onneksi vaavi viihtyi hetken sängyssä hiljakseen ja nukahti seiskan aikaan vielä vajaaksi tunniksi.

Eilen jätettiin vauva ensimmäisen kerran hoitoon ja käytiin miehen kanssa kahdestaan ravintolassa syömässä. Minun sisko, hänen miehensä ja vauvan serkkupoika tulivat meille hoitamaan vauvaa. Kaikki meni oikein hyvin. Suunniteltiin siten, että vauva nukkui päikkärit ja herättyään ja syötyään rauhassa me lähdettiin. En ollut etukäteen miettinyt yhtään, että miten lähdetään. Että meneekö vauva siskoni syliin ja "sanoo heipat" meille vai jätetäänkö leikkimään. Tilanteessa tuntui parhaalta jättää tyytyväinen vauva leikkimään lattialle serkkupojan kanssa. Tuntui oudolta kävellä kahdestaan miehen kanssa autolle. Tuntui, että jotain puuttuu. Heh. Tosi mukava oli käydä. Ravintolassa oli pikkujoulukaudelle ominaista kuhinaa ja ruoka oli hyvää. Vähän aluksi jännitti, että miten vauva pärjää tai mitä hän tuumii kun meistä ei kumpikaan ole paikalla, mutta sitten päätin, että en murehdi etukäteen. 1,5 tuntia oltiin. Vauva oli ollut ihan tavallinen eikä ollut itkenyt. Jee!

Eilen annettiin vauvalle ekaa kertaa luumuvettä (vettä ja luumusosetta väriksi) teelusikalla. Tänään annettiin pelkkää luumusosetta ihan vähän. Pitkän kakkatauon takia. Vauva oli vähän epäluuloinen luumulusikan lähestyessä, koska eilen otettiin käyttöön myös muita uusia makuja, kun vaihdettiin d-vitamiini öljypohjaisesta vesipohjaiseen sekä otettiin sen rinnalle luontaistuotekaupan maitohappobakteeri. Maitohappobakteeri on jauhe, joka liuotetaan veteen ja me annettiin se tosi pienen veden kera lusikalla. Joko se oli pahan makuista tai sitten seoksen koostumus oli ällöttävä vauvan mielestä. Heh. No ehkä tottuu. :) Laitoin siis luumua vähän vauvan huulille, josta maiskutteli sen rauhassa. Samantien kun maistoi sitä, tarrasi lusikkaan vahvalla otteella ja vei lusikan itse suuhun. Heheh, luumu taisi maistua. ;)

Koska nyt on otettu paljon uusia makuja yhtäkkiä, niin en ala maistattaa vauvalla vielä muuta. Muussa tapauksessa olisin ehkä antanut alkuviikolla bataattia tai porkkanaa. Ehkäpä loppuviikolla sitten, jos saan aikaiseksi tehdä sosetta pakkaseen. Ei edelleenkään kiirettä soseilla, mutta vähitellen aloitellaan tässä lähiaikoina.

Käytiin tänään ystävän luona syömässä vuoden ensimmäiset joulutortut. Vauvan unirytmit meni ihan sekaisin, kun heräsi liian aikaisin. Mutta ei se haittaa. Nyt nukkuu kolmatta (!) tuntia makuuhuoneessa. Nukahti taas vaunuihin, mutta heräsi itkemään. Nyt käyn aina välillä tyynnyttelemässä tissillä takaisin uneen.

Huomenna on 5kk-neuvola. Ensi viikolla myös muita kivoja juttuja, esim. minun kasvohoito ja hieronta. <3 Lauantaina ostin itselleni myös uuden mekon ja farkut! Ihana oli hankkia jotain kunnollista vaatetta välillä itselle. :) 

Miehellä alkaa pikkujoulukausi. Minäkin toivoin, että olisin saanut kutsun työpaikan pikkujouluihin, mutta en taida saada. Tunnen itseni vähän unohdetuksi. Se harmittaa vähän. Ajattelin silti tuppautua päiväkodin joulujuhlaan, jos sitten vielä huvittaa. Olisi kiva nähdä minun hoitolapsia ja pitkästä aikaa myös heidän vanhempiaan. :)

2 kommenttia:

  1. Ällistys oli mullakin vasta suuri, kun reilu 4 kk vauvani yhtäkkiä huoli tutin, kun se aiemmin on aikalailla ollut yök yök, eikä ole vaikuttavan oikein edes sitä osaavan imeä. Sanotaan, ettei se nukahtamista nopeuta, mutta meillä ainakin välillä tutti mahdollistaa nukahtamiseen, että rauhoittuu sen avulla. Jänniä nämä vauvat :D

    Ihana blogi sulla ja kiva lueskella, kun on niin samanikäiset vauvat. Hyvää vertaistukea. Nimimerkillä yökukkumiset ja tissimaratonit tuttua kauraa meilläkin. Vasta otettiin meillä bataatit hiljakseen kehiin, pikkuhiljaa maistellen mennään..:)

    - Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentistasi! Me myös käytetään tuttia rauhoittumisessa, vaikka itkuisuuteen se ei sinänsä välttämättä auta. Mutta jos vaavi touhuilee illalla sängyssä syötön jälkeen eikä näytä käyvän nukkumaan, niin tutin syönti ehkä vähän rauhoittaa siinä. Ja sitten niissä vaunuissa, kun vauvalla tuntuu olevan tarve imeskellä/pureskella jotain. Ihmetys oli kyllä suuri, kun tutin huoli. Hih. =)

      Nyt olen miettinyt aika paljon myös allergia-asioita. Moni on sanonut, että iltakukkumiset ja yöheräilyt voisi johtua ihan allergiasta. Aiemmin välttelin joitain ruokia enemmänkin, mutta en oikeastaan systemaattisesti kaikkea. Nyt kun nuo mainitsemasi yökukkumiset ym. vaan jatkuu ja jatkuu niin olen alkanut miettiä, että pitäisikö uudestaan ajatella noita allergioita ja ajattelinkin nyt maitoa välttää.

      Poista