sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Tehokkaita päiviä, rv 34+0

Tehokas ja kiva päivä taas takana! Ollaan miehen kanssa nyt näinä jokaisena kolmena vapaapäivänä saatu aikaan jotain järkevää, sen lisäksi että on nautittu löhöilystä. Perjantaina siivottiin koko koti yllättävänkin kivuttomasti. Eilen lauantaina käytiin ostoksilla ja saatiin hankittua paljon pikkujuttuja, jotka on olleet mielessä pitkään. Ostettiin esim. uusi petauspatja vauvanhuoneen sänkyyn sekä Ruskovillan vaatteille sopivaa saippuaa. Ostin itselleni myös pari uutta tavallista ohutta neuletakkia kesän imetystä ajatellen. Haettiin tilaamani Babymel-hoitolaukku postista, vaikka kotona selvisikin, että olivat lähettäneet vääränlaisen laukun höh.

Tänään sunnuntaina oli myös kiva päivä. Lorvittiin aamu ja tehtiin hyviä hamppareita lounaaksi. Käytiin kummitytön synttäreillä ja kotiin tultua innostuttiin ihan ihmeellisesti tekemään suursiivousta: mies pesi ihan yhtäkkiä parvekelasit, parveketuolit ja -pöydän sekä grillin. Ja minä sain vihdoin pedattua vauvanhuoneeseen aikuisen sängyn, silitettyä joitain vauvan lakanoita ja tuunattua äitiyspakkauksen kopan kivaksi ensisängyksi pienelle. Hyvä mieli.

Tänään alkoi siis 35. raskausviikko. Tänä viikonloppuna oon aamuisin lojunut/nukkunutkin sängyssä jopa yhdeksään asti. Omituista. :) Eilen ja tänään tuli puoliltapäivin myös aivan valtava väsymyshetki, ja on pitänyt sulkea silmät hetkeksi. Hormonit? Eilen oli myös jalat tosi kipeät iltasella: heti kun vähän seisoi niin alkoi pohkeita särkeä. Eilisen ostosreissu toki oli aika pitkä, joten en ihmettele oireilua. Tänään jalat on olleet paremmat, kun muistin aamulla laittaa jalkaan tukisukkahousut. Ne tosin puristaa jalkaterästä niin, että mun vanha pikkuvarvashaaveri turpoaa ja aristaa uudelleen. Vasen takareisi on särkenyt tänään hetkittäin, minkä tulkitsen jonkinlaiseksi supistukseksi. Särky meni ohitse ihan makoilemalla. Maito tihkuu.

Vauva on potkinut tänään voimakkaasti ja hikotellut myös. Tässä yhtenä iltana sohvalla istuessani vauva möyri taas kovasti ja vaihtoi asentoa tai jotain. Ja yhtäkkiä musta tuntui, että olisi ollut paljon helpompi hengittää. Kuin vauva olisi laskeutunut. Jossain vaiheessahan vauva laskeutuu ja hengittäminen helpottuu siksi. Samalla voi tulla uudenlaisia kipuja alakertaan ja lisääntyvää pissahätää. Nivusiin kyllä välillä vihlaisee, mutta muita kipuja ei vielä ole. Voihan olla, että vauvan tavallinen asennonvaihto sai muuten vain paineen ylävatsasta pois.

Nyt nukkumaan. Huomenna vielä vapaa. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti