sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kalenteri täyttyy nopeasti, rv 35+0

Vauva änkeää minun kylkiluiden alle ja mies näpyttelee tietokonepeliä sohvan toisessa nurkassa. Tultiin hetki sitten kotiin anopin luota, jossa käytiin syömässä ja vaihtamassa vihdoinkin kesärenkaat autoon. Tykkään tosi paljon keväästä, juuri tästä ajasta, kun puihin tulee lisää väriä päivittäin ja yhtäkkiä huomaa ruohonkin jo vihertävän. <3

Eilen iski hetkeksi jonkinlainen lomastressi, hih. Ajattelin, että nyt lomalla mulla olisi päivät tyhjää täynnä ja saisin tässä kotona vaan pyöriä ja ihmetellä. Siivoilla, leipoa ja kokkailla silloin kun huvittaa. Vaan nytpä tuntuu, että kalenteri on aika täynnä ainakin seuraavan viikon. Kaikki menot on onneks ihania ja kuitenkin aika lyhyitäkin. Silti se, että kalenterin sivuilla on paljon merkintöjä, aikaansaa jonkinlaisen ahdingon, kun ei voikaan aivan itse päättää, mitä minäkin päivänä tekee. On perhevalmennusta, neuvolaa, jalkahoitoa, vappu-kyläilyjä, sairaalan synnytysvalmennusta, treffejä miehen kavereiden kanssa, tavaranvientireissua vanhempien luokse, työkavereiden kestitystä meillä (jota varten tietysti pitää siivota koti ja leipoa). Mutta kuten sanoin, kaikki on mukavia ja lyhyitä juttuja, ja ehdin varmasti tehdä kaikkea muutakin ensi viikolla näiden lisäksi. :)

Meinasin pakahtua tänään kun vauva sai tulevalta mummulta punaiset Vincent-merkkiset pikkulenkkarit kokoa 16/17! Ne on niin söpöt ja pikkuruiset! Yksi kenkä mahtuu melkein minunkin pieneen kämmeneen. <3 

Kengät - Vincent: Mini Leon | Kengän ulkosivuKengät - Vincent: Mini Leon | Kengät yläpuolelta


Vauva sai myös kolme (!) kaunista ja värikästä leikki/oleskelu/suojavilttiä, jotka anoppi oli itse suunnitellut ja ommellut erilaisista tilkkukankaista. Niitä voi käyttää esim. sohvan suojana vauvan siinä makoillessa meidän kanssa, päiväpeittona vauvan sängyllä tai leikkimattona vauvan kasvaessa. Sikäli ei tullut meille yllätyksenä, että anoppi oli näin monta lahjaa vauvalle ahertanut. Hänellä on tapana innostua. :) Ja vaatelehdistäkin oli tämä käsityöihminen jo katsellut sopivia kaavoja tehdäkseen vauvalle vaatteita. Ihanaa että hänen tyylitaju on osoittautunut kuitenkin niin hyväksi ja moderniksi, että ei tarvitse pelätä etteikö tykättäisi hänen aikaansaannoksistaan. Ihania lahjoja!

Tänään alkoi 36. raskausviikko ja laskettuun aikaan on enää viisi viikkoa! Hurjaa, jännää, aivan ihanaa! Laskettua aikaa enemmän mietin täysiaikaisuuden rajaa, johon on enää kaksi viikkoa! Tavallaan valmistaudun henkisesti siihen, että täysiaikaisuuden saavutettuaan vauva saattaa tulla periaatteessa milloin vain. Ja sitten aina seuraavassa ajatuksessa yritän valmistautua siihenkin, että vauva ei välttämättä tule vielä laskettuna aikanakaan vaan saatetaan odotella häntä vielä helluntainkin jälkeen. Se jää nähtäväksi. Mutta luulen kuitenkin, että siinä rv 37+ alan kyllä jo jännittelemään ja tarkkailemaan itseäni tarkemmin. Nytkin jo kiinnitän aikaisempaa enemmän huomiota, jos jostakin nipistää tai jomottaa uudella tavalla. :)

Ollaan me onnekkaita. <3

1 kommentti:

  1. Voi, miten lähellä olette jo pienokaisen näkemistä. <3 Nautihan äitiyslomasta, ihania päiviä!

    VastaaPoista