perjantai 29. huhtikuuta 2016

Viimeiset mansikat nyyh

Syksyllä meillä oli iso kaappipakastin täynnä marjoja: mansikoita, mustikoita, vadelmia, mustaherukoita, punaherukoita, puolukoita. Nuorempana marjat saattoivat jäädä pakastimen perälle muutamaksikin vuodeksi, mutta ei enää ja olen siitä kyllä tyytyväinen. Paljon on tullut niitä syötyä pitkin talvea.

Joka kesä mietin, paljonko viitsin ostaa mansikoita pakkaseen, kun ne isot laatikot tuntuvat aina niin kalliilta. Ne on mun lempimarjoja, joten nelisen laatikollista niitä on ainakin pakastettu nykyisin. Ihan sama, että niissä on torjunta-aineita enemmän kuin metsämarjoissa, ne on vaan niin hyviä. Ja aina on tullut kaikki syötyä. Tänään meni viimeinen rasiallinen, nyyh.

Mustikoita on ollut tänä vuonna tosi reilusti ja nyt on syöty niitäkin usein. Nyt ne kyllä alkaa jo tulla korvista ulos. Oon tyytyväinen, että poimin ne itse. :) Jossain vaiheessa talvea saatiin myös anopilta vähän täydennystä. Kirpeät puutarhavadelmat on erittäin hyviä esim. kakuissa ja muffinsseissa. Metsäiset olisi tietysti maun puolesta paljon parempia, mutta meidän hyvä tuttu vattupaikka on kasvanut umpeen eikä olla jaksettu etsiä uutta. Puolukkasose maistuu rahkan seassa. Herukat pirtelöissä ym. Lakoista tykkään myös, mutta viime syksynä en lakkametsälle lähtenyt.

Uuteen kotiin haaveilen hankkivani pienen arkkupakastimen. Keittiöön se ei mahdu, mutta laitan sen sitten vaikka vauvan huoneeseen tai yläkerran aulaan. Sinne mahtuisi sitten enemmän mansikoita ja vadelmia. Niitä kun menisi paljon enemmän kuin mitä nyt on ollut. Niitä onneksi saa ostettua helposti, jos ei pysty enää  lähteä vauvamahan kanssa itse poimimaan kesällä/alkusyksyllä.

Hilloa haluan kyllä myös tehdä ensi kesänä, lähinnä mansikoista. Viime kesänä en tehnyt. Kokeilkaa jos ette ole koskaan kokeillu, nimittäin siitä tulee mielettömän hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti