torstai 21. huhtikuuta 2016

Viikon arkisia kohokohtia

Yritän nopeasti kirjoittaa joitain touhukkaan viikon kuulumisia. 

On ollut kivoja päiviä. Maanantaina käytiin ex tempore tytön kanssa kaupungilla aamupäivästä: ihan vain sukkia lähdettiin tytölle ostamaan. Nähtiin pikaisesti myös miestä ja poikettiin kirjakaupassa ja jossain muuallakin lyhyesti. Tyttö kipitteli innoissaan pulujen perässä kävelykadulla ja leikki vaatekaupan leikkipisteellä. Riemuitsi bussimatkalla ja matki bussin takaovien piippausääniä.

Tiistaina mentiin keskustaan tytön kanssa siihen aikaan kun mies pääsi töistä. Käytiin porukalla hakemassa mulle kahdet uudet silmälasit (jee ne on kivat!) sekä lapselle Vikingin pitkävartiset lenkkarit ja kurahousut. Vähän yllättäen päädyttiin syömään erääseen kivaan hampparipaikkaan ja oli älyttömän ihanaa, kun tyttö viihtyi ravintolassa koko ajan tosi hyvin. Ruokakin tuli nopeasti ja oli herkkua. Neidille tomaattia, kurkkua, yrttiperunaa sekä pari ranskalaista meidän lautasilta. Oma banaani sattui olla mukana, sekin syötiin. Ite nautin taas kerran tuhdista aurajuustodipistä ja kasvishampparista. :) Miten virkistävää tiistaitekemistä! Kotimatkalla kastuttiin vesisateessa, mutta ei haitannut. Tuntui ihan viikonlopulta, kun haettiin vielä irtokarkkia mulle karkkikaupasta ja sai mieskin jätskiä.

Keskiviikkona pidettiin vähän rauhallisempi päivä. Tein aamupäivällä kukkakaali-kookossosekeittoa, joka tosin ehti palaa pohjaan ennen kuin ehdin sitä soseuttaa. Sen verran maistui karvaalle, että heitin viemäriin. Iltapäivällä siis taas kokkailemaan, tällä kertaa tomaattista minestronekeittoa, josta tuli ihan syötävää. Iltapäivällä ehdin myös käydä läheisessä leivontatarvikkeisiin erikoistuneessa kaupassa, jonka en aiemmin edes tiennyt olevan meidän kaupungissa. Ehkä hyvä niin, kun eiliselläkin kauppareissulla lompakko kapeni huomattavasti kaikkien ihanien leivontaan liittyvien erikoistarvikkeiden takia. No mutta olin onnellinen ja ihan hihkuin kotona: sain itselleni kaipaamiani uusia leivontavälineitä. En malta odottaa, että pääsen niitä kokeilemaan!

Tänään torstaina käytiin tytön kanssa muskarissa aamupäivällä, vaikka itseäni väsytti tosi paljon koko päivän. Oon taas mennyt liian myöhään nukkumaan ja tänä aamuna vielä heräsin ihan kesken unien nostamaan lasta sängystä, kun hän vaati jo siellä niin kovasti äitiä. Välillä lapsen isi nostaa hänet ja tekee aamupesut ja pukemiset ja minä saan silloin loikoilla pienen hetken vielä. Nyt tuntui, että oli mun vuoro nousta ensin. Toisaalta muskari on aina nk. helppoa tekemistä minulle. Ei tarvitse kuin mennä paikalle ja siinä reissussa menee aamupäivä mukavasti. Iltapäivällä käytiin miehen kanssa kahdestaan taas keittiöfirmassa mummun ulkoiluttaessa ja muutenkin hoitaessa tyttöä. Saatiin suunnitelma uudesta keittiöstä ja se oli oikein hyvä. Hinta tosin oli kalliimpi kuin toisessa kaupassa. Muutenkin käynti oli taas vähän puuduttava, samoin kuin viime kertakin tässä paikassa. Myyjä mukava, mutta oltaisi toivottu vähän jämäkämpää otetta ja aktiivista, asioita eteenpäin vievää asennetta häneltä. Nyt jouduttiin itse nyhtämään tietoa jatkosta ym. Jäädään nyt vielä selvittelemään muiden firmojen tarjouksia.

Loppuviikolle ei ole kummempaa. Ehkä ruokakaupassa käymistä ja sunnuntaina mies on omassa harrastuksessaan koko päivän eli silloin yh-päivä. Lauantaina kylläkin suunnittelin paistavani munkkeja, ekaa kertaa ikinä. Vähän jännittää, palaako meidän kämppä vai koko talo. No enköhän siitä selviydy kuitenkin. :)

Nyt iltapalalle ja tunti telkkua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti