keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Viides yö: läpimurto!

Uskomatonta! Sanattomaksi veti aamulla kun katsoin kelloon. Miehen piti olohuoneen kellosta tarkistaa, että en sekoile. Vauva nukkui viime yönä yhteensä 11,5 tuntia ja heräsi koko yönä vain yhden kerran. Yhden. Voitte uskoa, millainen fiilis aamulla oli! Riemuisa voittajaolo.

Vauva meni eilen nukkumaan jo klo 20:10 kun oli niin väsynyt. Toiset päikkärit olivat jääneet lyhyiksi, koska ekat päikkärit olivat tosi pitkät (2 t 40min). Minä menin vasta 22:40, kun en malttanut aiemmin. Klo 23:30 vauva itki kovaan ääneen. Siihen lohduksi annoin syliä muutamia kertoja. Sängyssä yritin kääntää vauvaa kyljelleen ja lopulta hän suostuikin kääntymään. Tassun alle nukahti klo 23:35, eli älyttömän nopea nukutus sekin. Klo 7:20 vauva itki sängyssään ja annoin maitoa. Laitoin vielä takaisin pinnasänkyyn, mutta sieltä vain katseli suurilla silmillään ja taisi olla itsekin vähän ihmeissään. Noustiin aamutoimiin koko perheen yhteisen pikkulöhöilyn jälkeen.

Vauva nukkui siis lähes 8 tuntia yhteen putkeen! Se on kertakaikkiaan ihmeellistä! Ih-meel-lis-tä.

Mies meni iltavuoroon, joten pääsin kuntosalille aamulla. Yli viikon tauon jälkeen. Oli kiva törmätä yllättäen hyvään ystävään siellä. Myös treeni sujui. Aurinkoinen päivä, enkä edes kaatunut, vaikka oli tosi liukasta kävelyteillä. Ystävänpäiväkortitkin lähtivät postiin. Minun ei pitänyt ollenkaan lähettää saati askarrella kortteja, mutta eilen sain inspiraation ja tein värikkäistä pahveista ja kauniskuvioisista serveteistä muutaman kortin. Leikkasin serveteistä sydämiä, jotka liimasin hieman isomman, värikkään pahvisydämen sisään. Tämä sydän liimattiin korttiin. Tällä kertaa ei ollut aikaa keksiä tai etsiä mitään suurempia runoja tai mietelauseita kortteihin, kun vauva oli tänään väsynyt viimeistellessäni kortteja. Vauva muuten on ollut tänään yllättävän väsynyt. Vaikka nukkui niin pitkään.

Varaudun henkisesti siihen, että ensi yönä ei nukuta aivan näin paljon kuin viime yönä. ;) Vieläkin ihmettelen, että mitä viime yönä oikein tapahtui. :D

4 kommenttia:

  1. Vau vau vau!! Onnea!! Ja vaikka takapakkia tulisikin tilapäisesti, niin ainakin tietää tuon olevan mahdollista! Ilmeisesti itsekin sait nukuttua hyvin, kun aamulla oli ihmettelemistä :) Voi, että kylläpä tekisi hyvää nukkua välillä vähän pidempiäkin pätkiä... kyllä ne ajat vielä tulevat :) Oikein mukavaa alkukevättä ja ihania asioita olit kirjannut vauva 8 kk postaukseen!

    - Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan tuo on hienoa, että tietää noiden huippuöiden olevan mahdollisia! Kyllä sinäkin pääset noita öitä vielä nukkumaan, toivottavasti ihan pian! <3 Olin itse kyllä tosi levännyt silloin ekana hyvänä yönä, mutta nopeasti sitä tottuu... eli nyt kun joutuu vielä nukuttelemaan vauvaa öisin välillä pidemmänkin aikaa, niin kyllä vaan väsyttää ihan kamalasti. Hih. Pitäisi mennä aiemmin nukkumaan. Aurinkoisia päiviä sulle!

      Poista
  2. Hymy korvissa luin tätä! Tosi mahtavaa! Olet yöunesi ansainnut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina! :) Yöt vaihtelevat vielä, mutta kauas on tultu lähtötilanteesta!

      Poista