torstai 11. syyskuuta 2014

Vauvan neuvola 3 kk

Tänään oli pikkuneidin 3kk-neuvolakäynti. Mentiin sinne kaikki kolme. Painoa oli kertynyt 7580 g ja pituutta n. 64 cm. Päänympärys kasvaa myös hyvin omalla käyrällään. Ei siis kiirettä aloitella lisäruokia kun pelkällä maidolla kasvaa näin hyvin. Tuli hyvä ja ylpeä mieli, vaikka eihän maidontulo ole mitenkään minun ansioni, vaan sitä nyt sattuu vain tulemaan riittävästi meidän Pullukalle. Olen silti tosi tyytyväinen koko imetyksestä. Se on mennyt niin hyvin. 

Ensin puhuttiin rennosti arjesta ja jaksamisesta ja voimavarakyselyn asioista. Kysely oltiin täytetty kotona. Vauva köllötteli lattialla tyytyväisenä mutta hiukan hämillään uudesta paikasta. Sitten terkkari testaili vauvan katseen kohdistumista, istumista ja painon varaamista jaloille. Toiselle puolelle vauva ei niin pitkälle seuraa lelua kuin toiselle. Olen sen itsekin huomannut. Kuulemma yleistä, että toinen puoli on parempi. Mutta sitä heikompaa puolta siis voi jatkossa harjoituttaa erityisesti. Mahallaan meidän vauhtivauva nosti peppuaan polvien varassa jo tosi korkealle. Ihan yllätyin, kun kotona viltin päällä ei nosta niin ylös. Neuvolan viltti oli liukkaampi. Terkkarin mukaan ollaan ihmeessä sitten kun tyttö lähtee ryömimään. Niinpä. Sitten joskus kun sen aika on tapahtua, saadaan varmaan juosta tytön perässä pitkin kotia. Vauhdikas vauva ollut aina. Ei olisi kyllä vielä mitään kiirettä liikkeelle. :) Terkkari kysyi, että ollaan varmaan pidetty vauvaa paljon lattialla mahallaan, kun niska on niin jämäkkä. Vähintään kerran päivässä on yritetty laittaa mahalleen nyt noin kuukauden ajan. Pötkylällä on aina ollut voimakas niska. Jo varhain nostanut niskaa ylös olalla. Liekö uteliaisuutta ympäristöstä?

Terkkari katsoi myös ikenessä olevaa pikkupattia, jota olen ihmetellyt. Jos ei häviä, täytyy ensi kuussa näyttää neuvolalääkärille. Seuraillaan.

Neuvolassa meni noin tunti. Lopuksi vauva sai ensimmäiset piikkirokotukset ja rotavirus-tehosteen suun kautta. Oli jo väsähtänyt tunnin aikana itkuiseksi ja kärttyisäksi, joten piikitysitkut menivät siinä samalla. Vauvan iskä piti vauvaa sylissä kun pistettiin. Äiti katsoi pois päin. Heh. Kumpaankin reiteen. Paksureitinen vauva ei kuulemma välttämättä reagoi niin paljon kuin ohutreitinen, mutta meillä itki jo väsymystäkin. Itku loppui heti tissillä. Vauva nukahti heti turvakaukaloon. Voi olla kuulemma väsynyt vauva rokotteen takia. Rokotteesta voi tulla kuumetta illalla tai yöllä, tai sitten ei. Nestemäinen Panadol ja mittaruisku (pitää muistaa pyytää apteekista kun ostaa tuon särkylääkkeen) odottavat kyllä jo kaapissa varmuuden vuoksi. Mahdollisen kuumeen pitäisi kestää vain huomiseen. Rotatehosteesta taas ohje pestä paljon käsiä ja varsinkin viikon kuluttua huolehtia hygieniasta erityisen hyvin, kun silloin kai viruksen pitoisuudet vauvan kakassa enimmillään. Juup. Hyvä mieli, ei stressiä näistä.

Kaikin puolin oli tosi mukava neuvolakäynti. Tavattiinkin meidän neuvolaterkkari vasta ensimmäistä kertaa, kun kesällä oli kaikkia sijaisia. Kuukauden päästä on sitten taas lääkärineuvola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti