tiistai 9. syyskuuta 2014

Onnellisia päiviä

Viime viikon uupumus on väistymässä ja voimat palaamassa. Viimeiset kolme päivää on oltu vauvan kanssa vain kotona. Sunnuntaina olisi alkanut kuntokeskuksen vauvajumppa, johon olisi ollut kiva mennä, kun ensimmäisellä kerralla saa aina olla luvan kanssa pihalla kaikista käytännöistä ym. Hih! En kuitenkaan halunnut kuormittaa vauvaa uusilla ympäristöillä ja lukuisilla vierailla ihmisillä. Tuli hyvä mieli kun jäätiin kotiin. En edes muista enää mitä tehtiin, mutta hyvä mieli jäi päivästä. Heh. Niin joo, käytiin vain pitkällä vaunulenkillä ja hengailtiin kotona, mies kävi kaverillaan. 

Maanantainakin skipattiin kansalaisopiston jumppa, samasta syystä. Myös vauvan unirytmi meni siten, että olisi ollut hankala lähteä. Vauva olisi ollut hereillä jo reilusti ennen jumppaa eikä olisi varmaan sitten jaksanut sitäkään vähää mitä viime viikolla. Hyvä mieli siitäkin päätöksestä. Iltapäivällä ystävä kyläili, oli kivaa ja päivä meni nopeasti. Illalla vauva huusi kaksi tuntia mahaansa. Pitkästä aikaa kunnon huutoa. Kipeä raukka. Olin syönyt jotain. Omakin vatsa oirehti. Nukahdin samantien kun vauvakin. Siitä on alkanut tulla tapa: minun nukahtamisesta syötön jälkeen.

Tänään vauva nukkui pitkästä aikaa ennätysunet aamulla: kolme tuntia! Toki välillä havahtuen ja tissiä hamuillen. Itsekin nukuin vauvan kanssa. Unohdin tietoisesti kaiken muun tekemisen. Oli ihanan rentoa. En edes yrittänyt laittaa vauvaa vaunuihin unille koko päivänä. Nukutin tissille ja kerran kantoreppuun. Ystäväperhe kävi ja siinä meni taas mukavasti iltapäivä. Vauva nukkui tänään aamu-uniensa lisäksi kolmet 45 minuutin päikkärit sekä pienet 20 minuutin torkut. Nukahti yöunille 19.30, mutta hamuili taas tissiä muutaman kerran seuraavan tunnin aikana. Vaikutti väsyneeltä koko päivän. Itse kävin rentoilun lisäksi liikkumassa iltapäivällä: 45 minuuttia tehokasta kahvakuulailua. Ah.

Mutta siis ihanan rentoja ja rauhallisia päiviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti