sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Hyödyllisiä tavaroita

Raskausaikana mietin kovasti, mitä kaikkia tavaroita vauvan kanssa tarvitaan. Tässä joitain niistä, jotka minä olen havainnut erityisen hyödyllisiksi meidän vauvan kanssa:

- Hoitopöytä. Onneksi ostettiin kunnollinen hoitopöytä, jossa on kivat tilavat laatikot vauvan vaatteille. Laatikoihin mahtuu oikein hyvin ne vaatteet, joita vauva käyttää nyt. Sinne mahtuu hyvin myös esim. vauvan lakanat ja muita tarvikkeita.
- Pieni kori hoitopöydällä on kätevä ja nätti. Siinä meillä on kaikki vauvan rasvat ja muut aineet, vaippoja ja pari vauvan lelua.
- Koliikkituttipullo. Ainoa pullo, joka on nyt kelvannut edes vähän.
- Sitteri. Vauva on tykännyt istua sitterissä ja nykyään jaksaa katsella siinä minun keittiö- tai pyykkipuuhia aika pitkänkin aikaa. On kallistettu sitteriä jo keskiasentoon.
- Ikean leikkikaari on ollut toimiva. Puiset lelut kolisevat kivasti ja niistä saa hyvän otteen. Ei ole ollut tarpeen vaihtaa siihen omia leluja. Varsinkin sitterissä istuessa leikkikaari on kiva, kun vauva ylettyy leluihin kädellä.
- Hymynaamatarra neuvolasta oli hitti jo saapuessaan. Vieläkin se saa vauvan hymyilemään ja juttelemaan hoitopöydällä.
- Aventin käsikäyttöinen rintapumppu. Helppo käyttää.
- Vauvan kietaisupaidat. Vaikka vauva on jo jämäkämpi, tykätään vieläkin näistä. Helppo pukea ja riisua. Ja jos kakat on tulleet vaipasta läpi, likaisen bodyn saa kätevästi pois sotkematta koko lasta kakkaan. :)
- Vauvan pitkähihaiset yöpuvut. Ne on muuten vaan kivoja ja söpöjä.
- Bodyt, joissa kädet saa piiloon (etenkin aivan pienellä vauvalla) sekä kärjelliset puolipotkuhousut
- Kantoreppu. Vauva on kiva nukuttaa reppuun, jos on vaikka vieraita. Vauvaa ei häiritse vieraiden äänet ja kenenkään ei tarvitse heijailla vauvaa makuuhuoneessa yksistään. Voi olla kätevä myös kaupungilla tai jos vauvalla itkuisuutta.
Hymyhelistin, jollaisen ennen sai äitiyspakkauksesta. Tilattiin vihreä sellainen ja se on vauvan suosikkilelu tällä hetkellä.
- Viltti. Kiva laittaa paksun maton ja vauvan väliin nukkaamaton viltti. Kun vauva kuolaa ja laittaa kädet suuhun, käsiin tarttuu kaikenlaista nöyhtää sohvasta ja mustista lakanoista.
- Äidin älypuhelin. :) Hankin sen juuri ennen vauvan syntymää ja on se vaan kiva. Sillä on mukava surffailla netissä ja lueskella vauvajuttuja ym. kun vauva on puoliunessa tissillä. Valokuvat onnistuu yleensä hyvin jos rauhassa ottaa ja ne on helppo lähettää ystäville ja sukulaisille.
- Sappisaippua. Poistaa maitokakkatahrat hyvin. Sutaisen nestemäistä saippuaa kakkatahran kohdalle ja normaalisti pesukoneeseen.
- Harsot. Ihan perusjuttu, mutta niin toimiva. Meillä on niitä paljon. Silti ne joskus meinaa loppua. Toimivat niin monessa, esim. kuolarätteinä, pyllypyyhkeinä, keittiöliinoina, vaunusuojana, käsipyyhkeinä, lapsen suojana ja näköesteenä imettäessä, leluina, aurinkosuojana autossa, imeskelyrätteinä, peittona kesällä jne.
- Unipussi. Loistava keksintö. Tavallisen peiton vauva potkii joskus pois ja pelkään että hautautuu ison peiton alle. Meillä käytössä Nameit:n unipussi kokoa 74/80, aivan sopiva. Puetaan yöasun päälle yöunille ja joskus päiväunillekin, jos vauva on levoton. Lämmittää ja vauvaa on helpompi nostella keskellä yötä ilman että havahtuu.
- Bepanthen-voide. Huippukeksintö, sopii joka pipiin, esim. pepun ihottumiin ja syvien ihopoimujen punoitukseen. Parantaa ne päivässä.
- Lelukori olohuoneessa. Helppo kerätä lelut sinne ja tulee siistin näköistä kun leluja ei tarvitse pitää tv-tasolla tai pöydän kulmalla.
- Maidonkerääjä ja liivinsuojukset. Kerääjällä saa mukavasti talteen maitoa, jos on vaikka muutenkin pian pumppaamassa sitä. Liivinsuojuksia menee minulla paljon.
- Hyönteisverkko vaunuihin. Kesällä ja varsinkin alkusyksyn ampiaisaikaan ehdoton.


Nämä eivät ole olleet käytössä: 

- Nännidonitsit joita askartelin ennen synnytystä. Ei mitään käyttöä.
- Imetystyyny. Aivan alussa käytettiin kun vauva oli vetelämpi kropaltaan. Aika nopeasti jäi käyttämättä, ehkä ensimmäisen kuukauden jälkeen.
- Rengassuojat vaunuihin. Ei niitä jaksa laittaa ainakaan vielä, ehkä talvella sitten jos renkaat kovin märät. Alakerran eteismatto kerää suurimmat liat ja meidän oma eteismatto loput.
- Talkki. Kerääntyy taipeisiin, en tykkää enkä oikein osaa käyttää.
- Lukuisat pienet söpöt sukat joita raskausaikana ostin. Useimmat oli liian pieniä jo vauvan syntyessä tai kiristi nilkasta. Sama koskee lapasia.
- Pienet 56cm-mekot. Ei vaan tullut käytettyä niin pienellä vauvalla. Bodyt ja puolipotkarit parhaita.
- Tutit, joita keittiö on pullollaan. Ei ole vain maistunut.
- Vaipat kokoa 1. Ei mahtuneet edes laitoksella.

Nyt talven lähestyessä täytyy ostaa vielä se itkuhälytin ja lämpömittari parvekkeelle. Tähän mennessä pidetty parvekkeen ovea raollaan ja arvioitu mutu-tuntumalla säätä. Ihan hyvin pärjätty kyllä niilläkin konsteilla. Kylmemmillä syysilmoilla ei viitsi pitää enää ovea auki.

2 kommenttia:

  1. Voi mur, kirjoitin jo kahteen kertaan kommentin, mutta jonnekin ne katoaa!

    Me hankittiin raskauden loppupuolella tuo sama Ikean lelukaari, on ollut tosi kiva. Vauva tykkää etenkin niistä sivuilla olevista pyörivistä jutuista: niitä jaksaa kärsivällisesti tutkia ja pyöritellä. Uusin hankintamme on Baby Bjrönin sitteri. Helpottaa kyllä kummasti juurikin noita jokapäiväisin ruoka- ja pyykkihommia, kun vauva saa niistä katsella äidin touhuja. En olekaan älynnyt laittaa lelukaarta sitterin ylle. Täytyy kokeilla, kiitti vinkistä! Muutenkin paljon tuttuja jutta tässä. Äidin älypuhelin on ihan must. ;) Meillä ei ole juuri mikään etukäteen hankittu jäänyt käyttämättä. Paitsi maidonkerääjää en ole itse tarvinnut. Vauvojen sukat tosiaan usein kiristävä nilkoista ja jättävät ikävät painaumat. Just ostettiin uusia sukkia Popilta, mutta nekin kiristävät, höh.

    Mukavia syyspäiviä teidän perheelle! Niin mukava aina lukea teidän kuulumisia. Ps. tuttuja ajatuksia oli myös postauksessa isovanhemmista... Mun äiti osaa olla aikamoinen, heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta vastauksesta Helmi! <3

      Ostin muistaakseni KappAhl:sta sukkia joissa pitkä varsi ja ne on olleet ihan huippuja, ei kiristä eikä purista. Minä myös ostin yhden koon vauvalapaset Popilta, mutta ei puhettakaan että mahtuisi, kiristi ranteesta, on meidän neidillä niin pulleat ranteet. ;)

      Poista