maanantai 20. kesäkuuta 2016

Satulinnun 2v-synttärit juhlittu!

Eilen juhlittiin vielä rakkaan tyttösen synttäreitä sukulaisten kanssa. Koko viikonloppu perjantaista alkaen meni siivotessa ja leipoessa. Silti kävi niin, että sunnuntaina häärättiin koko aamupäivä vielä imuroiden, pyyhkien pölyjä, paistaen suolaisia piirakoita ja koristellen kakkua. Juuri ja juuri ehdin laittaa vähän ripsiväriä ja kulmakynää ennen vieraiden saapumista.

Juhlat olivat oikein onnistuneet. Oli ihana nähdä pieni päivänsankari niin onnellisena vieraiden läsnäolosta. Innoissaan avasi lahjat heti ja alkoi niillä touhuamaan samantien. Oli mukavaa, että niin moni kutsutuista pääsi: vieraita oli meidän pienessä asunnossa meidän itsemme lisäksi 9 aikuista, 2 koululaista ja 1 vauva. Laulettiin ja lapsi puhalsi kynttilät iloissaan, juotiin kahvit ja rupateltiin. Koska perinteinen onnittelulaulu saa tytön yleensä vain itkemään, laulettiin porukalla Jänis istuu maassa. Se miellytti sankariakin. Heh! 

Juhlat menevät aina nopeasti. Olin leiponut Kinuskikissan suklaaseepra-kakkua (ohje täältä) ja tavallista vadelma-kermakakkua. Syötiin myös kasvispiirakkaa (ohje täältä), Pikkusiskon sipulipiirakkaa (ohje täältä) ja kaneliässiä (ohje täältä). En ole yhtään pikkuleipäihminen, mutta halusin kerrankin kokeilla ja ihan hyviähän niistä tuli! Kaneli-sokeria tosin laitoin enemmän kuin ohjeessa sekä pursotin ässät tähtityllalla. Täytekakun päälle tein sokerimassasta koristeen, jossa oli Pikku Kakkosen logo. Siitä tuli kyllä oikein mainio, vaikka itse sanonkin. Ja kyllä sen tekemiseen meni työtuntejakin. Lisäksi laitoin juhlapöytään mm. hedelmiä, tuc-keksejä, laivalta tuotuja karkkeja sekä karjanlanpiirakoita munavoilla. Olen tosi tyytyväinen, että vaikka tein paljon tarjoamista, meille ei jäänyt paljonkaan syötävää juhlien jälkeen. Se oli tarkoituskin. Loput keksitkin annoin juhlavieraille mukaan, jotta ei tulisi houkutuksia rouskutella niitä itse. 

Meillä on yleensä sellainen aika luonnollinen työnjako, että minä hoidan kaikki juhlaleipomiset, koska tykkään leipoa. Mies siivoaa kotia sitten muuten ja hoitaa lasta, että pystyn keskittymään leipomiseen ym. Nytkin mies mm. pesi vessat, imuroi, pyyhki pahimmat tahrat lattialta sekä pölyt, pyyhki parvekkeen kalusteet ja muutenkin järjesteli paikkoja. Mulla oli niin paljon leipomista, että en olisi mitenkään ehtinyt siivota. Kyllä me molemmat tehtiin tosi paljon nyt viikonloppuna. Oltiin eilen illalla ihan väsyneitä. :) Heh on jo päätetty, että sitten kun vietetään uuden vauvan nimijuhlaa, tilataan kaikki tarjoilut kahvilasta/konditoriasta. Saas nähdä maltanko olla sitten leipomatta...

Tyttö sai lahjaksi mm. ihania Djeco-merkkisiä pelejä (muistipelin sekä setin, jossa on domino, bingo ja muistipeli), Muumi-kylpypyyhkeen, pikkuhousuja, värikyniä, kaksi Miina ja Manu -äänilevyä kirjoineen, söpöjä pieniä eväsrasioita, kauniin kaulakorun, puuhakirjan sekä rahaa Puky-potkupyörän hankintaa varten. Joka kerta lapsen saamat lahjat häkellyttävät hienoudellaan. Niin hyvälaatuisia ja kauniita lahjoja, toivottuja ja myös tarpeellisia. Kiitos!
  
Nyt on ihana jatkaa tasaista arkea ja keskittyä vain tärkeimpään: leikkimiseen ja olemiseen läsnä hetkessä.

Tässä vielä jotain kuvia pitkästä aikaa:
 
Kaneliässät
Kun täyttää täytekakun irtopohjavuoan pyöreän reunuksen sisään, suoraan tarjoilulautaselle, kerroksista tulee jämäkät ja siistit! Tämä kakku on mehevöitynyt yön yli jääkaapissa ilman kupua. Hyvältä näyttää!
Pieni siivousapulainen on aina mielellään auttamassa <3
Lupiinit on nättejä
Suklaaseepra-kakku
Suklaaseepran raidat onnistui yllättävän hyvin!
Monien tuntien työ on valmis :)
Nam nam!
Ja vielä kauan sitten lupaamani mahakuva rv 27+4. Tuo Desigualin mekko on muuten ollu ihan loistava, kun en käsitä miten mahdun siihen vieläkin tällä mahalla. :D

7 kommenttia:

  1. Oi, miten kaunis, sopusuhtainen masu ja odottaja, molemmat! Onnea paljon! Onnea 2-vuotiaalle!

    Olen seurannut kyllä blogiasi, mutta kommentointi on jäänyt kaiken kiireen keskellä.

    Niin ja raskausdiabeksesta, että se on kyllä hyvä, kun on tiedossa, niin tulee varmasti enemmän kiinnitettyä huomiota. Aika usein nähdään raja-arvoisia tai hieman koholla olevia paastoarvoja, etenkin jos on oikein (yli)pitkä paasto niin elimistö "lyö vähän yli" ja erittyy stressihormoneja, jotka nostaa paastosokeria. Mutta sitten seurannassa näkyy, että mitä sokerit kotioloissa ovat.

    Hyvää kesää!

    - Isluura

    P.s. Ja voi miten rasittava anoppi, hermot kiristyvät myötätunnosta!!! Miten ihmeessä voi tuollai vetkuttaa kaupantekoa, käsittämätöntä! Tsemppiä hankalaan tilanteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoista! <3 Jonain päivinä vauvamaha tuntuu ja näyttää tosi isolta ja raskaalta, ja välillä se on ihan sutjakka ja kulkee mukana kätevästi. :D

      Joo ruokavalion erityishuomiointi ei ole tehnyt yhtään huonoa ainakaan tähän asti. Neuvolasta saadut ohjeetkin oli tosi selkeät ja niissä on tavallaan aika paljon myös joustamisen varaa, esim. jos on juhlia tms. Että ihan hyvä mieli kyllä tästä kaikesta. Nyt kahden mittauspäivän jälkeen sokerit onkin olleet oikein hyvät, mikä on ollu tietysti kiva huomata. :)

      Heh kiitos tsempistä anopin suhteen, sitä todellakin tarvitaan! :D

      Ihanaa kesää sullekin!

      Poista
  2. Niin ja aivan superhienot kakut!!

    - I

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yllättävän hyvin onnistui jopa tuo uusi kokeilu, seeprakakkukin. Ja oli helpot aineet, kantsii kyllä kokeilla! :)

      Poista
  3. Onnittelut teijän reippaalle kaksivuotiaalle! Ihania leipomuksia olit tehnyt.

    Potkupyörä on kyllä hyvä ostos, voin suositella lämpimästi. Me hankittiit poijalle Strider Pro, se ku oli kevein malli mitä löyvettiin ja sopi 1,5 vuotiaalle suht pienikasvuiselle pätkälle jo hyvin. Nyt poika potkiskelee jo hirmutaitavasti, hallitsee pyöränsä ja laskee pieniä mäkiä vapaasti. Ollu aivan loistava ostos ja ollaan pyöräilty paljon, poika heittää jo muutaman kilometrin lenkkejäkin. Tosin kaverin pikkusta vanhempi poika kieltäytyy koskemastakaan pyöräänsä, joten pitää sitten mennä lapsen ehoilla.
    *nattsnakk*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 2v-onnitteluista! :)

      Joo aika moni on kehunut potkupyörää hyväksi hankinnaksi jo näinkin pienelle. Pikkuisen mua hirvittää, että jos tyttö oppii nopeasti sillä kulkemaan, niin miten pysyn hänen perässään, kun nyt on kävellenkin jo haastetta kulkea tuon juoksujalan tahdissa. :D Heh puhuttiinkin että pyörällä meneminen voi ollakin sitten meidän koko perheen juttu, että mennään sillä sitten kun lapsen isikin on mukana. :) Tosi kiva että teidän poika on tykännyt pyörästä. Niinhän se on, että kaikki ei kuitenkaan innostu samoista jutuista ja lasta kuunnellen on elettävä: liikaa ei saa painostaa. Ihana kun te voitte tehdä vähän lenkkejäkin jo pyörällä! Kivaa kesätekemistä!

      Poista
    2. Alussahan ekat kerrat menee pyörän kanssa kävellessä. Samoilla viikoilla täällä mennään, rv 28 ja megamaha, mutta hyvin on ton poijan kanssa pärjäilly. Kovaa menee, mutta onneksi ei ole vielä uhmaa ja tottelee hyvin ku käskee pysyä tien sivussa, oottelee ja ei huitele pois näköpiiristä. Eli me ollaan kyllä pärjätty hyvin. Oon kantanu tota esikoista lähes parivuotiaaksi Ergobabyssa (sit halus ite kävellä enempi ite ja pyöräily voitti), joten toivon mukaan pienempikin kulkee sit mukavasti repussa jotta voin juoksennella isonveljen perässä.
      *nattsnakk*

      Poista