tiistai 14. heinäkuuta 2015

Yksillä unilla

Meidän päivärytmi näyttää muuttuneen yksien päikkäreiden mukaiseksi. Viikonloppuna minun reissatessa kun lapsi heräsi yllättäen vasta klo 8 jälkeen, mies aloitti uuden käytännön. Nyt on jatkettu sitä ja lapsen unirytmi on ihan uudenlainen. Saapa nähdä kuinka kauan tämä muutos pysyy! 

Tällä hetkellä lapsi siis herää aamuisin vasta noin klo 8. Ennen heräsi siis klo 6/6:30. Se on ollut aivan uskomatonta ja ihanaa, parempaa en olisi voinut edes toivoa! Olen itsekin jaksanut paremmin aamut ja aamupäivät. On ollut energiaa leikkiä lapsen kanssa, kun ei ole tarvinnut herätä niin aikaisin. Aamupäivän lapsi on jaksanut touhuta tosi hyvin. Puoliltapäivin ollaan syöty lounasta ja klo 12.30/13 olen laittanut unille. Unta on riittänyt 1,5 tuntia. Sitten välipalaa ja siitä parin tunnin päästä päivällistä. Iltapuuroa on aikaistettu puolella tunnilla eli nyt käydään ruokapöytään noin iltaseiskalta. Siitä pesuille, iltaleikkeihin ja yöpuulle noin klo 20. Se että lapsi menee nukkumaan puoli tuntia aiemmin kuin ennen, on luksusta. Omaa aikaa tuntuu jäävän huomattavasti enemmän kuin ennen. Lapsi on myös selkeästi väsynyt illalla, vaikka jaksaakin touhuta ihan hyvin iltaan asti.

Päivä kerrallaan eteenpäin ja jokaisesta kasin aamuherätyksestä iloiten! Ja niinhän siinä taisi käydä, että imetys loppui. Haikea mieli, toisaalta ok. En ole ihan tajunnut asiaa vielä. Kirjoitan siitä joskus lisää. Nyt äkkiä nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti