sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikonlopun kuulumisia

Olin loppuviikolla tosi väsynyt. Miehen iltavuorot, useat kyläilyt lapsen kanssa, yömyöhään valvomiset muuten vaan ja omien päikkäreiden jättäminen väliin varmasti vaikuttivat. Nyt viikonloppuna oonkin halunnut tasata tätä rumbaa ja olla paljon kotona.

Lauantaina kävin kuitenkin itsekseni ostoksilla kaupungilla. Kirjakaupasta löysin kivoja askartelutarvikkeita ja Vilasta kolme (!) tunikaa, joihin uskon mahtuvani vielä jonkin aikaa. Henkkamaukalta ostin jo varsinaisen äitiyspaidankin, kun tuli kokeiltua vähän semmoista ei-niin-minun-tyylistä ja se sopikin sitten yllättäen ihan kivasti. Se saa silti vielä hetken odottaa kaapissa mahan kasvamista.

Iltapäivällä käytiin vielä koko perheen voimin Plantagenissa pikavisiitillä. Mä viihtyisin hypistelemässä viherkasveja ja muita ihanuuksia vaikka kuinka pitkään, mutta valitettavasti kauppa oli jo menossa kiinni. Nopeasti poimin koriin pienen isolehtisen kasvin sekä rosmariinin. Niin ja pienen narsissin. Ja niille ruukut. Oon päättänyt, että mulla alkaa nyt kevät. Uusien kasvien ostaminen on kevätjuttu. Vaihdoin jo olkkarin verhotkin talvisista keltaisiin. Biltemasta ostettiin samalla reissulla lapselle junaradan palasia. Ne sopii yhteen Brion junaradan kanssa ja on halvempia. Lapsi onnellisena kiikutti maalarinteippirullaa kassamyyjää kohti huutaen "tätiii, tätiii!" Innokas kauppa-apulainen. <3

Kaipaan uusia viherkasveja aina silloin, kun siivoan kotia vähän isommin. Joulun jälkeen koti on saanut olla aika rauhassa. On tehty vain perussiivoukset. Nyt haluan jotain pientä uutta. Lähinnä se tarkoittaa semmoisia juttuja, että vanhat lehtipinot lähtee roskiin ja talviset kynttilät laitetaan kaappiin. Pieniä asioita ja vähän sisustusta. 

Oon ollu niin pitkään jo tympääntynyt moniin asioihin meidän kodissa. Lapsen huoneessa ei ole mattoa eikä leluja. Lähes kaikki lelut on olohuoneessa eikä lapsen huoneeseen edes mahdu kun siellä on iso lipasto, jolle ei ole nyt muutakaan paikkaa. Lapsen huoneessa ei ole myöskään mitään kivaa nojatuolia, josta olen haaveillut jo piiiiitkään. Jotkut meidän taulut on ihan tyhmiä, mutta uusia ei viitsi ostaa/teettää kun tarkoituksena on muuttaa tästä pois tämän vuoden aikana. Ja paljon muutakin sellaista tulee mieleen, joka häiritsee, mutta jota ei viitsi tässä vaiheessa enää muuttaa, kun ei ole järkeä laittaa tähän kotiin enää rahaa. Eikä jaksa nähdä kauheasti vaivaakaan. Onneksi kuitenkin pienillä jutuilla ja esim. tavaroiden vähentämisellä saa jo paljon tilaa ja iloa kotiin.   

Tänään oon siivonnut aika tavallisia: pessyt pyykkiä, imuroinut, pyyhkinyt pölyjä, vaihtanut lakanoita, laittanut lapsen pieneksi jääneitä vaatteita pussiin. On ihana siivota ja järjestellä kotia, kun sen saa tehdä kaikessa rauhassa ja omaan tahtiin. Silloin yleensä saa aika paljon aikaiseksikin lyhyessä ajassa. Mies on hoitanut tänä viikonloppuna paljon lasta. Nytkin ovat vielä mummulassa käymässä.

Aamupäivällä kokkailin meidän koko perheelle lasagnet. Itelleni ja lapselle tein papu-punajuurilasagnea ja miehelle jauhelihalasagnea. Mies ei tykkää yhtään juustosta niin sama ruoka ei käynyt. Mä kun halusin tällä kertaa laittaa sitäkin. Mies ulkoili sillä välin lapsen kanssa ja olivat tehneet pitkän kävelylenkin. Siskolta saan aina näitä kivoja uusia ruokaideoita. Hän teki mulle yhtenä päivänä tuota punajuurilasagnea ja itekin halusin heti kokeilla, kun se jäi mieleen. Ohje löytyy painamalla tästä. Palsternakka oli loppunut kaupasta niin korvasin porkkanalla. Lisäsin vielä purkillisen hyvää fetaa. Tuli hyvä mieli kun onnistui niin hyvin.

Nyt meen laittamaan pyykit taas kuivumaan. Kauheesti kertynyt pestävää. Kohta ne muutkin varmaan jo tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti