keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Vauva (5kk) neuvolassa

Pikkuvauva reilut 5kk. Käytiin viikko-pari sitten esittäytymässä meidän uudelle ja omalle neuvolaterkkarille. Vähän ehkä tätimäisempi kuin edelliset nuoret terkkarit, mutta hyvässäkin mielessä. Hänen olemuksensa henki enemmän kokemusta kuin vastavalmistuneiden. Rauhallinen ja kyseli paljon. Puhui kauniisti vauvasta ja kehui paljon. Sanoi mm. vauvan tarttuvan hienosti esineisiin ja vaihtelevan niitä kädestä toiseen. Oli kirjoittanut neuvolakorttiin, että "ottaa hyvin kontaktia". Sellaisia asioita, joista mielellään kuuleekin kommenttia.

Meillä on 69 senttinen ja 8830 grammainen rakkaus. Mahdottoman söpö hymypoika. Meidän murunen. <3

Vauva sai taas rokotuksia eikä kyllä välittänyt niistä suuremmin. Itkee rokotuksia pidempään kuin isosiskonsa aikanaan. Ja on kovin loukkaantuneen näköinen. Rotarokote suun kautta tosin maistui hyvin. Heh, se on makeaa.

Käynti oli nopea eikä mitään kovin ylimääräisiä puheltu. Muutamalla lauseella puhuttiin kiinteiden aloituksesta, kun pohdiskelin ääneen, että voisihan niitä tässä piakkoin varmaan jo aloitella, että ehtisin itse tottua siihen hommaan. Siihen terveydenhoitaja sanoi vähän erikoisestikin, että niitä kiinteitä voisi joo ihan rivakastikin jo alkaa ottaa. Jäi vähän sellainen tuputtava fiilis, mutta onneksi toisen lapsen kohdalla näihin asioihin ja neuvolan mielipiteisiin osaa suhtautua vähän kevyemmin ja omalla harkinnalla. Puhuttiin kuitenkin, että nyt heti rokotuksen jälkeen ei kannata ehkä viikkoon aloittaa uusia ruokia, jotta mahdolliset reaktiot (rokotusten ja uusien ruokien) eivät sekoitu keskenään. Ettei tehtäisi vääriä tulkintoja esim. ruoka-aineiden sopivuudesta. 

Eli kiinteiden aloitus saapi odottaa vielä hetken. Ja tällä hetkellä minusta tuntuukin, että se saa odottaa sinne puolen ikävuoden kieppeille asti. Tuntuu haikealta kun vauva kasvaa. Ihan jo sekin, että hänelle tulee pian hampaita. Ja että vaatekoko kasvaa. Olkoon siis vielä hetken minun pieni tissivauva. Voih miten onkin haikeaa. <3

Aika on mennyt tosi nopeasti. Toisaalta meidän elämään on mahtunut niin kamalan paljon asioita näiden 5 kk aikana, että välillä ihmettelen, miten me on ehditty ne kaikki kokemaan. Onneksi nyt on rauhallisempaa ja tavallisempaa. On alkanut tämä arki hahmottua ja rakentua uudestaan. Kuukauden päästä vauva on jo puolivuotias. Voisipa vaikka keitellä ystäville sen kunniaksi kakkukahvit. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti