torstai 22. lokakuuta 2015

Thailand, see you soon!

Saatiin vihdoin eilen varattua matka Thaimaan Phuketiin. Jee hurraa! Katseltiin aluksi pitkään eri matkatoimistojen pakettimatkoja, kunnes hoksattiin, että päästään paljon mukavammin ja edullisemmin omatoimimatkalla. En tajua, miksi ihmeessä ei aiemmin ajateltu sitä, vaikka usein on omatoimisesti menty aiemminkin, esim. viime reissu Krabille ja Bangkokiin. Samalla hinnalla paremmat hotellit ja Finnairin lennot halpalentojen sijaan. Matkatoimistot tarjoavat tiettyjä hotelleja tiettyihin kohteisiin, mutta me saatiin nyt yhdisteltyä meidän lomaan ne meidän suosikit.

Kaksi viikkoa Phuketissa. Ensimmäinen viikko Kata Beachin rantahotellissa ja toinen viikko luksushotellissa Karon Beachillä, vähän syrjemmässä mutta ökypaikassa. Hih! Kaikki ovat tyytyväisiä. Toinen hotelli varattiin netistä hotellivälityssivuilta ja toinen sen omilta sivuilta. Lennot suoraan Finnairilta. Ihmeellistä miten suuria eroja noissa hinnoissa on, riippuen siitä mistä varaa. Kannattaa vertailla!

Käytännössähän hotelleista tietää sitten vasta kun ollaan perillä. Silti nyt on tosi hyvä mieli, että minä pääsen viikoksi aivan rannan lähelle ja sen jälkeen anoppi ja muutkin päästään toiseen tosi tyylikkääseen ja hienoon hotelliin. Viikossa ehtii ihan hyvin koluta hotellin ympäristön ja hotellin vaihtaminen puolessa välissä lomaa on käytännössä yleensä ihan helppoa ja mukavaa, varsinkin kun välimatka paikkojen välillä on nyt tosi lyhyt ja voidaan kulkea se taksilla nopeasti. Hyvät hotellit tarjoavat yleensä lentokenttäkuljetukset edestakaisin, meidän hotelleilta saa myös kyyditystä esim. Karon Beachille ja Patong Beachille. Hotelleilta voi usein ostaa myös pieniä retkiä lähiympäristöön, niin kuin myös erilaisista retkitoimistoista ym. Esimerkiksi snorklausretkiä ym. Niinpä matkatoimistoa ei kyllä oikeastaan tarvita.

Nyt kun matka on oikeasti varattu, on kiva fiilistellä kaikkia reissutekemisiä ja -syömisiä. Katsella Googlen street view:lla maisemia ja suunnitella, mitä tehtäisiin ja missä käytäisiin. Street view on oikeasti aika hyödyllinen. Mekin suunniteltiin ensin erästä toista hotellia Kata Beachiltä, mutta kun katsottiin sen ympäristöä niin huomattiin, että siitä ei välttämättä pääsekään niin helposti rannalle, kuin mitä pelkkä kartta antaa olettaa. Sieltä näkee myös vähän sitä, kuinka paljon kauppoja ja ravintoloita on hotellin lähellä. Samalla kun innostuneena fiilistelee, voi naurahdella jännityksensekaisesti pitkälle lentomatkalle. Onneksi meitä on matkassa neljä, jotka voivat pitää lasta sylissä ja viihdyttää. Yölennolla toivon, että lapsi nukkuisi pitkiä pätkiä ja välillä vain syötäisi ja leikittäisi vähän. Turha sitä on etukäteen kauheasti murehtia. Siellähän istutaan, meni miten meni. :) Vaikka onhan ne pitkiä aikoja kelle tahansa, 10-11 tuntia putkeen. Mutta on se sen arvoista.

Nyt alan jo innostua! Ja erityisen jännää on, että lähdetään matkalle tammikuussa eli jo aivan pian! Jotain käytännön juttuja täytyy alkaa hoitaa, esim. rokotukset ja passit täytyy tarkistaa ja varmaan pelastusliivit hankkia/lainata taaperolle (jos veneillään siellä). Lähempänä matkaa sitten ostetaan uusi uv-uimapuku lapselle ja muutenkin mietitään, mitä tarvikkeita pakataan erityisesti häntä varten. Itsehän nyt pärjää aika vähälläkin.

Ihan huippua! 


Karon beach

2 kommenttia:

  1. Kiva, että saitte matkan varattua! Sopiiko kysyä mihin hotelleihin sitten päädyitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ihanaa, onneksi tajuttiin ottaa omatoimimatka niin hotellien valinta oli heti helpompi. Eka viikko ollaan Kata beach resort and spa -hotellissa Kata beachin eteläosassa, ihan rannalla, ja toinen viikko Karonilla Mandarava-nimisessä paikassa. Molemmat sellaisia 4 tähden paikkoja, jälkimmäinen on saanu jossain jopa 5 tähteä, mutta eipä niistä tiedä. Rappusia varmasti ainakin jälkimmäisestä löytyy ja sijaitsee muutenkin jollain kukkulalla syrjemmässä. Ollaan varauduttu käyttämään aika paljon hotellin kuljetuspalvelua siellä. Lapsi onneksi jo kävelee sujuvasti, että sikäli varmaan ihan kulkeminen sujuu hotellin alueella ilman rattaitakin. Ja Tula-kantoreppua ollaan kans nyt otettu uudestaan käyttöön vauva-aikojen jälkeen. :)

      Poista